12 briljanta fynd för att slippa små dagliga irritationsmoment med mera

av Hilda Maria Morgan

09 Juli 2022

12 briljanta fynd för att slippa små dagliga irritationsmoment med mera
Advertisement

Det finns otaliga tillfällen då vi drabbas av frustration över något som inte fungerar som det ska eller som tar för lång tid att avsluta, men ofta är det situationer som vi tar för oföränderliga, såna som vi bara tänker att vi måste vänja oss vid.

Men då och då kommer ett förslag som kan lösa problemet, någon genialisk upptäckt på nätet som vi inte kan vänta med att få testa i vardagen, eller så fort rätt tillfälle dyker upp. Nedan anger vi några som kan vara användbara för dig.

Advertisement
Tutorial via zackcreator/YouTube

Tutorial via zackcreator/YouTube

Vill du inte spendera en förmögenhet på rumsdeodoranter? Då kan du dra nytta av de gamla sköljmedelsbladen som används till torktumlaren (om du vill ha en starkare lukt, även de nya): även efter användning behåller de faktiskt alltid lite parfym och du kan därför säkra dem med en dokumentklämma eller klädnypa till ventilationsfläktarna i huset.

Advertisement

Och detsamma gäller för golvstående fläktar. Alternativt kan du prova några tunna tygbitar som du har droppat några droppar av din eteriska favoritolja på.

mang0bus/Reddit

mang0bus/Reddit

Måste du tina upp bröd men vill inte att det ska bli för torrt? Du kan använda värme och ånga samtidigt: ett sätt är att helt enkelt lägga brödet på ett perforerat föremål (ett durkslag, ett rivjärn etc.) vilande över lite kokande vatten, kanske när du ska laga något!

Annars kan du lägga till en liten skål med vatten i mikrovågsugnen när du använder avfrostningsprogrammen.

Om du inte tål de ljusglimtar som passerar genom hotellgardinerna, använd galgarna med nypor för att hålla allt tätt stängt!

När du har tvättat vita sneakers (särskilt tygskor) och du vill undvika gulaktiga ränder, täck dem (när de fortfarande är blöta) med toalettpapper eller pappersnäsdukar och låt dem torka i solen.

Advertisement

Ska du flytta? Spara tid och ansträngning genom att lägga flera kläder (fortfarande på galgarna) i stora påsar eller robusta väskor, så går det på ett nafs att lägga in dem i och ta ut dem ur flyttlådorna.

Om du inte har en läsplatta eller ett mobilställ till hands finns det tusen sätt att improvisera på, till exempel med korkar och snören!

Advertisement
SubstantialBelly6/Reddit

SubstantialBelly6/Reddit

När du måste analysera innehållet i några lådor eller korgar placerade på de högsta hyllorna dit du inte ens skulle nå med en stege, behöver du inte ta ner dem: du kan filma (eller fota) med den främre kameran på mobiltelefonen, som du kan använda precis som en spegel.

Bakformar för muffins visar sig alltid vara bra förvaringsverktyg för alla småsaker!

Advertisement

Ska du åka och campa och lockas av tanken på att baka pannkakor, omeletter eller crepes? Förbered uppvispade ägg eller smet i stora mängder och lägg den i en plastflaska, på vilken du också kan ange doserna för att inte behöva använda "ögonmåttet".

TV, dekoder, Blu-Ray-spelare, kanske till och med en stereo eller luftkonditionering: när vi vill koppla av i vardagsrummet måste vi använda tusen fjärrkontroller för att inte behöva resa oss för att justera varje system för hand. Undvik att tappa dem ur sikte genom att hålla dem alla tillsammans. Du kan göra det med enkla gummiband eller genom att fästa dem på elastiska kablar som hakas i en punkt, eller till och med genom att fästa några krokar på en träskiva som kan hålla varje fjärrkontroll.

Advertisement

Hotellbadmössor kan bli skopåsar till packningen!

Har du någon genialisk favoritlösning som du inte skulle klara dig utan?

Advertisement