8 idéer för att förvandla trädgården till en himmelsk plats

av Hilda Maria Morgan

12 Juli 2022

8 idéer för att förvandla trädgården till en himmelsk plats
Advertisement

Har du en trädgård bakom huset som du inte vet hur du ska använda? Även om den inte övertygar dig estetiskt eller om den verkar för liten, krävs det i verkligheten väldigt lite för att förbättra den. Det viktiga är att välja rätt element, skapa en stilistisk harmoni, undvika att välja möbler och möblera tillbehör på måfå. Några krukor, en klätterväxt, stolar och bord, hängmattor och soffor, det finns många saker du kan använda, även med kreativ återvinning.

Innan du börjar studera det tillgängliga utrymmet, välj en färgpalett med högst 3-4 färger och fundera över en möjlig avsedd användning. Uppenbarligen kommer ett litet hörn knappast att kunna rymma solstolar, bord och soffor, men det kan fortfarande förvandlas till en plats för avkoppling med tillägg av en enkel hängmatta och några lyktor. Och glöm inte krukväxternas enorma potential, som du även kan placera i ett stenlagt hörn. Därför finns det gott om utrymme för kreativitet.

Advertisement

Det spelar ingen roll om trädgården på baksidan av huset är liten, även ett litet hörn kan förvandlas till en drömplats om den förstärks med rätt inslag. Ett enkelt bord, flankerat av två färgglada stolar, gör varje miljö välkomnande. Gästerna kommer att se fram emot att besöka dig för att njuta av en fräsch cocktail i ditt gröna hörn. Om grönskan inte är riklig kan du lägga till blomkrukor och växter.

Advertisement

Gillar du hemliga trädgårdsatmosfärer? Skapa en båge av klätterblommor: rosor och blåregn är en stor klassiker eftersom de kan förvandla även den mest anonyma trädgården till en superromantisk och suggestiv plats.

Om du behöver koppla av, lägg en fin matta på marken, lägg till två solstolar, några kuddar, ett träbord för att placera böcker, koppar te och olika delikatesser. Nu är bakgården en riktig uteservering.

För att göra ditt hörn ännu mer välkomnande rekommenderar vi att du lägger till lyktor som kan tändas på kvällen. Ljusens ljus ger alla sammanhang en magisk och omisskännlig atmosfär.

Inget är bättre än några krukor för att förstärka trädgårdens baksida, speciellt om den inte är särskilt rik på växter. Använd inte krukor som alla är likadana utan varva med olika former och storlekar, med hjälp av kreativ återvinning. Krukor, kannor, gamla resväskor, tekannor, det finns många föremål som lämpar sig för att hysa blommor och växter.

Advertisement

Vill du ha en sittgrupp på baksidan av huset? Solstolarna är bra men om du vill kan du dra nytta av hängmattorna som omedelbart väcker tanken på avkoppling. För att inte tala om att jämfört med möbler är de lättare att flytta och eventuellt ta bort.

Om du älskar att äta ute finns det inget bättre än att placera ett stort träbord på baksidan av trädgården, eventuellt i ett lite skuggigt hörn. Perfekt för lunch och middag, för att arbeta, för att koppla av i sällskap med vänner.

Advertisement

Eftersom baksidan vanligtvis är mer skyddad från nyfikna ögon än framsidan, kan du använda den för att placera en pool och några solstolar och på så sätt skapa en härlig strandhörna. Du behöver bara omsätta våra tips i praktiken och hitta de som passar din trädgård bäst.

Advertisement