Smutsig tvättmaskinstrumma? Få den att bli så gott som ny med dessa enkla och naturliga metoder

av Hilda Maria Morgan

17 Juli 2022

Smutsig tvättmaskinstrumma? Få den att bli så gott som ny med dessa enkla och naturliga metoder
Advertisement

Liksom alla hushållsapparater kräver även tvättmaskinen, för att fungera korrekt och garantera felfri tvättning, regelbundet underhåll och rengöring, för att undvika mögelbildning, ansamling av smuts och irriterande kalkavlagringar. Från tätningarna till dörren, från filtret till tvättrumman: varje del måste rengöras ordentligt, mer eller mindre ofta beroende på hur vi använder den.

Lyckligtvis kommer naturliga metoder till vår hjälp, som är mycket billigare än andra produkter, men inte mindre effektiva. Först och främst den vita vinägern, en formidabel allierad för hushållsstädning, följt av grovt salt och citronsyra. Använder du dem minst en gång i månaden i rätt doser och kombinationer kommer du att se att tvättrumman blir så gott som ny.

Advertisement

Äppelcidervinäger eller vitvinvinäger

Äppelcidervinäger eller vitvinvinäger

Creativo

Den främsta allierade för att rengöra tvättrumman är utan tvekan vinäger och du kan använda både den av äpple och vitt vin. Hur går man tillväga? En gång i månaden häll ett glas i tvättmaskinsfacket eller direkt i trumman och starta en tom cykel på 90 ° -95 ° grader. Vinäger är utmärkt både för att eliminera eventuell dålig lukt och för att ta bort kalk.

Advertisement

Grovt salt

Grovt salt

Pixabay

Har du grovsalt hemma? Vi rekommenderar att du häller ett kilo av det i trumman och startar en tom tvätt. Om det är nödvändigt att ställa in höga temperaturer för vinäger, kan detsamma inte sägas för salt, som inte behöver det. Så kör en tvätt under 90 grader.

Citronsyra

Citronsyra

rawpixel.com

En annan allierad till tvättmaskinen är citronsyra, som du kan köpa färdig att använda i form av pulver. Hur använder man den för att rengöra trumman? Starta en tom tvätt genom att hälla en blandning av vatten och citronsyra i sköljmedelsfacket. Det räcker med ett mått. Detta medel är också mycket användbart mot kalkavlagringar: i det fallet, blanda det inte med vatten, utan häll 2 matskedar pulver direkt i trumman, starta en kort cykel.

Eterisk olja

Eterisk olja

Pixabay

När du kör en tom tvätt genom att hälla vinäger i tvättmedelslådan kan du tillsätta några droppar av din eteriska favoritolja för att parfymera trumman. Lavendel, citron, kanel, mynta, enbär, du har verkligen ett brett utbud. Vad väntar du på? Prova dessa naturliga, enkla, billiga och effektiva metoder genast.

Advertisement