10 oemotståndliga jobb att göra med utgångspunkt från tomma kakburkar av plåt

av Titti Carlberg

02 Juli 2022

10 oemotståndliga jobb att göra med utgångspunkt från tomma kakburkar av plåt
Advertisement

Kakburkar av plåt är en tidlös klassiker: vi kanske inte kommer ihåg vem det var som köpte burken, ett riktigt urgammalt arv, men vi har inte för vana att slänga dem. Ofta blir de användbara för förvaring, speciellt för dem som syr: de är perfekta för trådrullar, knappar och allt man behöver ha till hands för några snabba reparationer med nål och tråd. 

Men de skulle också kunna återvinnas på mycket mer kreativa sätt, både som mer organiserade och snyggare förvaringsfack och som inredningsföremål. Nedan följer några idéer att kopiera.

Advertisement

Istället för att ha små föremål islängda huller om buller kan du organisera dem bättre med skräddarsydda avdelare: det är enkelt att göra dem med kartong och här blir sylådan mer praktisk.

Advertisement

De är väldigt fina, behållare i flera våningar, perfekta för att återvinna kakburkar i olika storlekar: de passar bra i ett hörn i badrummet eller i köket där du tar hand om kreativa jobb.

De kan ha olika former och storlekar, beroende på hur hög pinnen som förenar dem är, och de är söta även när burkarna behåller sin ursprungliga dekoration, speciellt de i vintage. Men du kan alltid måla om dem eller dekorera med decoupage.

Dessa modeller som påminner om tårtställ kan bli snygga växthållare, perfekta för de mindre sorterna som har fallande bladverk.

Lite guldfärg och den runda kakburken har blivit en vacker skål för suckulenta växter. När du använder behållare utan dräneringshål för växter, var alltid uppmärksam på vattning.

Advertisement

Det råder ingen brist på iéer för att hänga upp runda plåtburkar på väggen och göra dem till originella väggplanteringar. Alla målade i en färg, de blir ett modernt och elegant inredningsföremål... Och det är dessutom ett resultat av återvinning!

Varför inte återvinna dem som färgglada ramar för att dekorera väggen? De kan hysa föremål eller göra en vägg trevligare: du kan täcka botten med färgat papper eller tyger, eller till och med fotografier,

Advertisement

Någon har till och med tänkt på att förvandla den till en lampskärm på lampan som står på nattduksbordet...

... Eller till en annorlunda lampa!

Advertisement

Och de mindre kan innehålla handgjorda stearinljus, med ett praktiskt lock för att skydda dem från damm.

Om du har någon tom kakburk som du inte vet vad du ska göra med, kan du nu välja din återvinningsidé!

Advertisement