Har du gamla oanvända skjortor? 10 fantastiska idéer för att återvinna dem med kreativitet

av Titti Carlberg

02 Juli 2022

Har du gamla oanvända skjortor? 10 fantastiska idéer för att återvinna dem med kreativitet
Advertisement

Hur många gamla skjortor kan vi hitta hemma i garderoben som vi har avsikten att slänga? Speciellt de manliga som är mer exploaterade och oftare ersatta med nya, på grund av slitage eller förändring av storlek, de samlas ofta i garderoben och förblir oanvända.

Ibland tas de ut för att det ska utföras arbete som kräver att man bär gamla och slitna kläder, som målning eller trädgårdsarbete. Andra gånger, när de ser riktigt oåterkalleliga ut, slits de isär och används som torkduk. Det finns verkligen användbara och intelligenta sätt att återvinna dem. Men det finns också många andra, oändligt mycket mer fantasifulla och kreativa för att ge nytt liv till gamla skjortor genom att skapa underverk.

Kan du inte föreställa dig dem? Ta en titt på idéerna nedan. Det är 10 bra sätt att återanvända och förvandla skjortor.

Advertisement

Har du en skjorta som inte används längre, i lagom stor storlek? Och är du duktig på att sy? Bra. Klipp skjortan upptill och nedtill. Du kan skapa en underbar feminin outfit bestående av en beskuren kjol och topp. Valet av stil och detaljer är upp till dig baserat på din smak och kroppslighet.

Advertisement

Med ärmsluten på skjortan kan du skapa väldigt söta behållare för hand- och fotvård.

Skjortärmarna kan förvandlas till snygga behållare för flaskor att ge bort i present, det kommer att se jättebra ut.

Genom att klippa och sy kan du skapa en kasse eller väska av olika typer.

Och vad sägs om ett väldigt originellt kuddfodral av en skjorta? Att skapa många av olika färger och mönster kan vara en vinnande idé för en trevlig hörna på verandan, eller för ett mer färgstarkt och speciellt vardagsrum.

Advertisement

En nåldyna skapad av ärmslutet är verkligen sött.

För roliga förkläden och kökshanddukar, försök att få de former du behöver från skjortan och, för att skapa detaljerna, blanda färger och mönster som har erhållits från olika skjortor.

Advertisement

Manschetten lämpar sig också för att bli en magnifik servettklämma. Genom att skapa olika färger kommer du att visa upp ett spektakulärt bord.

Med fickan kan du dock skapa ett bestickfodral, lika vackert som originellt och elegant.

Advertisement

Slutligen kan en fantastisk idé för utseendet vara att skapa en accessoar att bära som en choker. Genom att klippa skjortans krage och pryda den med pärlor, färgade stenar eller vad du tycker bäst om får du ett snyggt plagg som matchar dina outfit för att komplettera och liva upp dem.

Detta är bara några av idéerna som kan förverkligas genom att återanvända gamla skjortor. Idéerna som finns är många. Men du kan ju alltid börja med dessa. Din kreativa stil klarar resten.

Advertisement