Det bästa tipset för att bekvämt rengöra sminksvampar? Det är att göra det i duschen

av Hilda Maria Morgan

22 Juni 2022

Det bästa tipset för att bekvämt rengöra sminksvampar? Det är att göra det i duschen
Advertisement

Svamparna som används för att fördela smink i ansiktet är en riktig helig hand för alla: de har gjort appliceringen av concealers, baser, foundations och olika BB-krämer mycket lättare än tidigare, med utmärkta resultat även för dem som inte är särskilt skickliga på att hantera olika typer av borstar som behövs för just de produkterna.

Därför har alla kosmetikmärkena sakta men säkert börjat sälja sina egna svampar, med olika former och storlekar så att alla kan leka med konturerna och skulptera sitt ansikte som de vill. Att använda dem varje dag väcker dock problemet med hur man rengör dem ordentligt: ​​ansamling av produkter inuti svampen som sedan blandas med hudens fett och kanske med rester av annan kosmetika, kan bli skadlig för hudens hälsa.

Och om vi använder många olika mycket ofta blir det tråkigt att behöva tvätta dem en efter en varje dag: eftersom vi inte kan befria oss från detta nödvändiga underhåll, hur kan vi då istället ta hand om det mer effektivt? På TikTok finns det flera användbara råd.

via @vanesamaro91/TikTok

Advertisement
@vanesamaro91/TikTok

@vanesamaro91/TikTok

Vanesa Amaro berättar i en video att hennes favoritmetod är att utnyttja duschen, för att inte slösa bort extra tid.

Om du vill göra som henne måste du:

  • Förvara dina använda och smutsiga sminksvampar i en plastbehållare eller i en behållare av annat material som kan bli blöt utan problem

  • Ha alltid en tvål redo för händerna (men fast eller flytande schampo fungerar också mycket bra, och självklart även Marseille-tvål eller duschtvål)

  • När du går in i duschen, ta med dig behållaren med sminksvampar och gnid sedan alla svampar under vattenstrålen med tvålen för att blötlägga dem i tvål och krama dem med händerna för att släppa ut all smuts inuti. När det inte kommer ut mer färgat vatten, gå vidare till nästa svamp.

Det kan vara bekvämt att ta hand om denna rengöring medan du sköljer av dig och ännu mer när du måste ha i någon hårprodukt i några minuter!

Att använda ett schampo är förresten också en av de föredragna metoderna för att rengöra sminkborstar.

Har du någon favoritmetod för att rengöra dina sminksvampar?

Advertisement