Gör plats för pärlorna: 5 underbara idéer för handgjorda halsband

av Hilda Maria Morgan

26 Juni 2022

Gör plats för pärlorna: 5 underbara idéer för handgjorda halsband
Advertisement

Fler och fler, bland de kreativa hobbyisterna, är de som ägnar sig åt att skapa handgjorda smycken med hjälp av olika typer av teknik och material. I synnerhet är pärlor på modet. De finns i otroligt varierande former, färger och storlekar och passar särskilt bra för att göra färgglada halsband.

De som älskar att bära halsband vet att man aldrig kan få för många för att matcha sina olika outfits. Så varför inte göra dem själv och ge din kreativa ådra fritt spelrum? De som är gjorda med pärlor är perfekta för sommaren men inte bara. Vissa är superenkla och snabba att göra. Andra kräver lite mer tid och tålamod men kostar inte mer i hängivenhet än att det till exempel krävs att sticka eller virka. Var och en kan hitta sin kreativa favoritteknik. Det är bara en fråga om personlig smak och böjelse. Ta en titt på idéerna nedan!

Advertisement
Tutorial via coolcreativity.com

Tutorial via coolcreativity.com

Det första vi föreslår är ett halsband gjord av trådar av små sammanflätade pärlor. Detta är vad man brukar kalla små delar. Schemat är ganska enkelt och processen består i huvudsak av att trä pärlorna i de trådar du vill använda och sedan väva ihop dem. Fördelen, förutom att tekniken är enkel att utföra, är att två eller flera färger kan kombineras för en oändlig möjlighet till kombinationer. Modellen är mycket lämplig för outfits som används under sommaren.

Advertisement
Tutorial via beadsmagic.com

Tutorial via beadsmagic.com

Det andra förslaget är lite mer utarbetat än det föregående och kräver att du följer ett exakt mönster men det är inget som inte kan uppnås med lite tålamod och passion. Följ bara instruktionerna så får du ett smycke som passar till kvällen, men som är mångsidigt och lämpligt för fler användningstillfällen. Även detta kan göras i en eller flera färger efter din smak och dina behov.

Tutorial via beadsmagic.com

Tutorial via beadsmagic.com

"Milano"-halsbandet är ännu mer förfinat i detalj och är elegant och kräver, förutom de små delarna, användning av små kristaller. Den har ett liknande mönster som det tidigare och är också perfekt för många typer av stilar, särskilt till kvällen, och i alla färgvarianter.

Tutorial via honestlywtf.com

Tutorial via honestlywtf.com

Det andra förslaget, lite annorlunda, är ett flertrådigt halsband som innebär användning av färgade pärlor, pärlemorpärlor och pärlemorhängen. Flertrådiga halsband är ett måste för sommarsäsongen, det ger den där lite zigenska och lite hippiestilen som vi gillar så mycket under sommaren. Det här halsbandet är särskilt enkelt att göra och med tillägg av pärlemorelement ger det färgen en liten ljusstyrka som aldrig skadar. Välj de färger och hängen du gillar bäst och låt fantasin flöda. Stilen på ditt halsband kommer att vara unik och du kommer att bära det med ännu mer entusiasm.

Tutorial via sewhistorically.com

Tutorial via sewhistorically.com

Den sista idén gäller tekniken att skapa ett klassiskt pärlband. Exempelfotot på handledningen som vi hänvisar till visar klassiska pärlor som framför allt lämpar sig för användningstillfällen och evenemang som kräver en viss klädkod och mer klassiska kläder. Men ingenting hindrar dig från att använda samma teknik för att pärla pärlor av vilken form, storlek och färg som helst och skapa dina favoritpärlhalsband. Den enda försiktighetsåtgärden som ska vidtas är att anpassa tjockleken på tråden till diametern på det pärlhål som du för tillfället använder.

Vad väntar du på? Utrusta dig själv med tråd, pärlor och kreativitet och ge liv åt den smycken du kommer att bära. Tillfredsställ

Advertisement