Gamla deodorantfläckar på dina kläder? Få dem att försvinna med några gör-det-själv-medel

av Hilda Maria Morgan

16 Juni 2022

Gamla deodorantfläckar på dina kläder? Få dem att försvinna med några gör-det-själv-medel
Advertisement

Deodoranten är en kosmetisk produkt som vi inte klarar oss utan, speciellt i varma perioder men även på vintern, när du tillbringar mycket tid i uppvärmda miljöer och du alltid måste ta itu med svett och den mycket obehagliga lukt svetten orsakar. Så var och en av oss har en favoritprodukt med en behaglig arom: vissa är sprayer, andra sticks, andra roll on.

Bekvämt och oumbärligt, ja, men när du har bråttom och sätter på dig tröjan eller skjortan utan att vänta tillräckligt länge efter att du applicerat deodoranten, hamnar oundvikligen en stor del av produkten på tyget. Och vi tvättar inte alltid kläder tillräckligt snabbt eller på ett sätt som tar bort eventuella rester. Så vad kan vi göra för att se till att vi tar bort alla spår av deodorant från våra kläder? Du kan använda flera gör-det-själv-metoder, och vi visar dig några av dem nedan.

Advertisement
Creativo

Creativo

För mörka plagg

 • natriumbikarbonat
 • vit vinäger
 • en gammal tandborste eller liten borste för att skrubba produkten
 • en handduk
 1. Vänd plagget ut och in för att arbeta på insidan av armhålan
 2. Lägg plagget platt på en handduk som är vikt på mitten
 3. Strö fläckområdet med bikarbonat
 4. Skrubba området med tandborsten för att fördela bikarbonaten väl
 5. Häll små mängder vinäger direkt på bikarbonaten och vänta tills den har reagerat färdigt med skummet
 6. Skrubba igen med tandborsten

Alla tyger reagerar inte bra på vinäger, så se till att de kan behandlas med det ämnet och försök i alla fall se vad som händer i ett gömt hörn av plagget först.

Annars kan du använda: magiskt suddgummi (lätt fuktat, för det försiktigt över tyget); våtservetter för bebisar, dutta försiktigt; en lätt fuktig trasa eller handduk, gnugga över de senaste fläckarna.

För vita plagg

Det finns två alternativ. Du kan prova med

 • Bikarbonat, väteperoxid, vatten, en tandborste: de tre ingredienserna måste blandas i lika delar i en liten skål, ta sedan lite av den erhållna pastan med tandborsten och fördela den genom att gnugga lätt på fläcken. Efter 30 minuter kör en vanlig tvätt.
 • Väteperoxid, tvättmedel, tandborste: blanda 80 ml väteperoxid med 60 ml tvättmedel och gör som i föregående fall, men blötläggningstiden är längre. Faktum är att det är nödvändigt att vänta en timme innan tvätt.

Har du någon favoritmetod för att ta bort deodorantfläckar från kläder?

Advertisement