Få låtsasblommor att se större ut och ta reda på hur du får dem att dofta gott med några enkla knep

av Hilda Maria Morgan

23 Juni 2022

Få låtsasblommor att se större ut och ta reda på hur du får dem att dofta gott med några enkla knep
Advertisement

Färska blommor eller låtsasblommor? Det är en smaksak, men också en praktisk fråga. Det finns de som inte gillar tanken på att dekorera huset med blommor som redan är döda och som bara kommer att vissna, och de som inte uppskattar utseendet på låtsasblommor som förstås syns att de inte är äkta och inte ger av sig en behaglig doft som många andra, riktiga växter.

Om problemet med låtsasblommorna är just det, kan det dock lätt kringgås: när du har investerat lite tid för att leta efter låtsasblommor som ser realistiska och välgjorda ut, kan du till och med forma dem lite för att få dem att öppnas bättre, om de verkar för stängda. Och då kan även de bli doftande! Läs vidare för att ta reda på några TikTok-trick om detta.

Advertisement

Modellera blommorna

Modellera blommorna

@nottheworstcleaner/TikTok

Ibland händer det att låtsasblommor har kronblad som är lite för slutna, som hos en växt som ännu inte har slagit ut ordentligt. Att försöka öppna dem med händerna fungerar inte, men det finns ett enkelt knep som hjälper till att forma dem så att de förblir vidöppna, och ibland blir de mycket vackrare då.

Ett konto på TikTok, @nottheworstcleaner, visar också det och det är ett av hennes favoritknep att använda i hemmet: det hela består av att ta en hårtork och rikta den i riktning mot blomman. Håll den inte för nära blomman med apparatens munstycke och stanna inte heller på ett ställe: precis som du gör när du torkar håret snabbt, vrid hårtorken fram och tillbaka och värm upp blomman lite. Efter några sekunder, forma kronbladen med händerna för att öppna dem och passera snabbt med hårtorken igen. De kommer att se helt annorlunda ut!

Advertisement

Parfymera blommorna

Parfymera blommorna

@squeakygemclean/TikTok

Bättre än parfymspridare för hemmet, låtsasblommor! Eftersom vi har dem där för att dekorera huset varför inte använda dem också för att parfymera miljön på ett delikat sätt? Det finns flera sätt att göra detta på, du ser ett par av dem på @squeakygemclean's TikTok.

  • Med en gör-det-själv-spray: häll i en sprayflaska vatten (gärna destillerat, men normalt går också bra) och sedan bara ett lock på en doftprodukt som du gillar. Videon använder ett koncentrerat desinfektionsmedel med eteriska oljor, men det finns de som också använder en droppe sköljmedel för tvätt. Du kan självklart också använda några droppar av en eller flera eteriska oljor som du tycker om.

    Spraya då och då på blommorna, kanske direkt efter att du dammat dem med dammsugaren, för att njuta av den fräscha och rena doften.

  • Med sköljmedelsblad: även de har en behaglig lukt, vilket gör att huset känns ännu fräschare och renare. Lägg ett (eller fler än ett, om det är sådana som redan använts i torktumlaren men fortfarande har lite parfym kvar) inuti vasen, låtsasblommorna behöver ändå inte vatten!

Det är väldigt enkla knep, men de är värda att prova!

Advertisement