Tygpåse: 6 virkade modeller av de berömda shoppingväskorna

av Hilda Maria Morgan

21 Juni 2022

Tygpåse: 6 virkade modeller av de berömda shoppingväskorna
Advertisement

Tote bag (från termen tote, som på informell engelska står för "to carry", det vill säga att bära) har länge varit ett måste som aldrig går ur modet med åren och årstidernas gång. Den har karaktären av att vara stor och rymlig för att rymma allt som vardagen kräver att vi har med oss. Den är mångsidig och lämpar sig för shopping, promenader, havet och tusen andra användningstillfällen.

Det är ingen slump att den har kommit att kallas för shopper eller shoppingväska, trots att den för modevärlden riktiga shoppingväskan föddes i en annan form. Och så har den en perfekt stil och design som passar till nästan vilken outfit som helst. Speciellt de som är virkade är mycket lämpliga för sommaren och enkla att skapa för virkningsentusiaster.

Ta en titt på modellerna som vi föreslår nedan och välj den du skulle tycka bäst om att göra eller få gjord av någon annan.

Advertisement
Tutorial via dabblesandbabbles.com

Tutorial via dabblesandbabbles.com

Här finns till exempel en enkel och perfekt sådan för sommaren. Det är tillräckligt stort för att shoppa på stan eller för att ta med till havet. Du kan dock välja att göra den mindre, med hänsyn till din smak och dina behov. Den är väldigt färgstark och passar alla åldrar. En riktig touch av glädje och färg, för en väldigt rolig sommar.

Advertisement
Tutorial via fabartdiy.org

Tutorial via fabartdiy.org

En annan mycket speciell och praktisk väska är inspirerad av mormors lapptäcken. Det är ett mönster av flerfärgade rutor som vi kallar granny square (mormors fyrkant). Det är en perfekt väska för alla årstider. Den är idealisk för shopping, matinköp, studier och fritid och har en lite zigensk stil som passar bra till allt.

Tutorial via fabartdiy.org

Tutorial via fabartdiy.org

Sedan finns det den enfärgade, som kan göras med ekologisk bomull genom den keltiska stygntekniken som skapar en tät väv och ett tjockt och motståndskraftigt tyg. För att bäras för hand som en klassisk väska är den idealisk för alla typer av tillfällen och eftersom den är mycket motståndskraftig är den också lämplig för att bära tyngre föremål som en PC.

Tutorial via loopsandlovecrochet.com

Tutorial via loopsandlovecrochet.com

Lite mer strandig är den här andra med en mer subtil och urkärnad textur och idealisk att göras i nyanser av vitt, beige och blått, som ett exempel, för att påminna om havsteman, himlen och stranden. Den kan göras med ett kammat bomullsgarn och med en virknål på en diameter på 5 mm.

Tutorial via fabartdiy.org

Tutorial via fabartdiy.org

Här istället är en väska i typisk vintagestil med ett mönster bildat av snäckor och en bearbetad textur som du kan lägga till andra detaljer som band eller hängen av alla slag. Den kan användas så här eller förstärkas genom att man syr ett tygfoder inuti den för att göra den mer motståndskraftig. Rymlig och rätt för många tillfällen, den passar perfekt till en avslappnad stil.

Advertisement
Tutorial via rescuedpawdesigns.com

Tutorial via rescuedpawdesigns.com

Och slutligen den perforerade tygväskan i naturbomull perfekt för shopping och, varför inte, även för stranden. I vilken färg du vill är dess främsta funktion komfort. Av denna anledning är det ett mycket giltigt ekologiskt alternativ till plastpåsar för inte alltför stora utgifter.

Vad väntar du på? Välj din favorit och spring för att köpa det du behöver för att skapa den.

Advertisement