Hygien och städning av toaletten: använd dig av väteperoxid

av Hilda Maria Morgan

15 Juni 2022

Hygien och städning av toaletten: använd dig av väteperoxid
Advertisement

Att städa toaletten är en av de minst roliga uppgifter som vi måste ta hand om och att då göra det med metoder som är riktigt effektiva och tillfredsställande är kanske det enda som kan kompensera irritationen. På marknaden finns många produkter, och var och en har vi vår favorit, men både för en vanlig städning och - framför allt - för en och annan som syftar till att sanera toaletten kan du också ta till några gör-det-själv-metoder baserad på väteperoxid.

Detta ämne är faktiskt utmärkt för att desinficera jämna ytor, det kan ta bort fläckar från olika material och har svampdödande egenskaper. Läs vidare för att ta reda på hur du använder den vid toalettstädning.

Advertisement
Pexels

Pexels

Det räcker med att bara ringla väteperoxid i toastolen och låta det verka i några minuter innan du spolar toaletten, det är en rutinoperation vi kan göra för att hålla badrummet rent och sanerat. Samt avsluta den vanliga städningen genom att gnida med en ren trasa nyss indränkt i väteperoxid på badrumsinredningen.

Men om det finns ett behov av att eliminera tydligare fläckar, kan du tillgripa två metoder beroende på "allvaret" i situationen.

  • 120 ml väteperoxid att hälla i toaletten medan du skrubbar med en rengöringsborste, för att fördela vätskan väl. Efter 30 minuter kan du spola toaletten.

  • Sprid 30 gram borax i insidan av toastolen, blöt en rengöringsborste och fördela boraxen i skålen med det. Tillsätt sedan 230 ml vit vinäger och låt verka i 20 minuter.

    Under tiden, använd väteperoxid för att desinficera de andra delarna av toaletten, inklusive ytterväggarna. Du kan också använda blandningen av borax och vatten för insidan av toaletten, spraya dem med vinäger.

    När den nödvändiga tiden har förflutit, använd borsten för att skrubba hela interiören och spola sedan toaletten.

Efter att ha använt borsten (toalettborsten går också bra, så klart), lägg inte bort den direkt: det är viktigt att skölja den väl också, med väteperoxid eller väldigt varmt vatten och sedan låta den lufttorka. Faktum är att en av punkterna där flest bakterier lurar är vattnet som rinner från toalettborsten in i dess hölje: så för att slippa rengöra den varje gång du använder den, häll i lite blekmedel utspätt med lite vatten, och se till att byta det ofta.

Advertisement