Den låga och långa hyllan: inredningsknepet som alltid fungerar

av Hilda Maria Morgan

17 Juni 2022

Den låga och långa hyllan: inredningsknepet som alltid fungerar
Advertisement

Det är inte alltid lätt att extrapolera detaljerna som gör inredningen av ett rum riktigt framgångsrik: vi tittar på foton, tidningar, designvideor och vi förstår att dessa interiörer är vackra, men vad är tricket för att replikera ett liknande utseende? I verkligheten är åtgärderna många och alla behöver kombineras - det är ingen slump att det behövs erfarna personer eller personer med en medfödd talang för att kunna förvandla vilket utrymme som helst till en interiör att beundra.

Men det finns ett knep som du, när du väl har upptäckt det, noterar i många exempel (inklusive kataloger!) på möbler som kan imiteras: användningen av en lång, låg hylla längst ner på en vägg. Läs vidare för att ta reda på varför det nästan alltid är ett vinnande drag.

Advertisement

Oavsett om det är vid foten av en innervägg eller en som är öppen mot utsidan med mer eller mindre stora fönster, erbjuder en lång hylla längst ner på väggen en yta för förvaring av föremål eller till och med en sittplats beroende på fallen.

Advertisement

Det fina är att det fungerar med tusen gör-det-själv-idéer: uppochnedvända öppna bokhyllor, långa hyllor i alla former och material, långa kistor, gipsskivor och så vidare och så vidare.

När du sätter en av dessa låga och långa hyllor på längst ner på väggen blir resten av väggen fri från andra element och du skapar ett utrymme för att placera böcker, prydnadsföremål, till och med TV eller stereo, och resten av väggen blir en duk att dekorera med ramar eller väggkonst efter eget val, som du också kan ändra när du vill.

Ju mer essentiell stilen på hyllan är (enkla hyllor med en färg som matchar till exempel resten av möblerna) desto mer kan du unna dig själv att fylla dem med föremål, prydnadsföremål, ramar...

Naturligtvis fungerar det också med en storfavorit av moderna möbler: svävande hyllor, de utan synliga beslag.

Advertisement

En av miljöerna där den minimala, vackra och effektiva lösningen nästan alltid är bäst är på vindsvåningar: har du ett rum under snedtaket, så finns det en vägg som är väldigt låg eftersom den direkt möter snedtaket, som är perfekt för detta inredningstrick. En mer skrymmande möbel visar sig ofta vara mycket "tyngre" att titta på, under de förhållandena.

Det skulle kunna vara en idé att för att dekorerar skiljeväggar med originalitet, vilket gör hyllan till ett intressant utskjutande element.

Advertisement

En annan perfekt kombination: vid foten av en glasvägg, speciellt om hyllan faktiskt är en låg och robust möbel att sitta på eller placera krukor med växter på.

Advertisement

En låg hylla som löper runt ett hörn: en idé för att dekorera "svåra" väggar.

När det gäller material och design, som vi sa, är det bara din idérikedom som sätter gränser.

Advertisement

Och glöm inte att du även kan prova att se effekten med bara vanliga vägghyllor, bokhyllor och liknande!

Har du redan använt det här tricket i heminredning?

Advertisement