Möts du av en outhärdlig lukt när du går in i bilen? Du kan få det att försvinna med vinäger

av Hilda Maria Morgan

18 Juni 2022

Möts du av en outhärdlig lukt när du går in i bilen? Du kan få det att försvinna med vinäger
Advertisement

Att hålla bilen ren, precis som huset, är resultatet av konstant arbete och hög uppmärksamhet. Bilens kupé fylls faktiskt på med smuts hela tiden: det vi tar med oss ​​utifrån med våra skor, dammet som flyger in varje gång vi öppnar fönstren och sedan allt vi introducerar (eller kanske häller), inte minst några smulor mat.

Ännu mer vet de som brukar använda bilen för att transportera djur att det är nödvändigt att undvika att hårstråna fäster på alla ytor. All denna smuts skapar dålig lukt, speciellt när det är varmt och bilen står länge i solen. Under dessa förhållanden är det lätt att, så fort du sätter dig i bilen, känna hur näsborrarna angrips av starka eller obehagliga lukter, av sådana som inte kan bekämpas med en enkel bildeodorant hängd på backspegeln eller på ventilationsgallren. Vad kan man göra? Det finns ett enkelt knep som verkar fungera utmärkt, att allt du behöver är vinäger.

Advertisement
@brightly.eco/TikTok

@brightly.eco/TikTok

Även på TikTok har denna huskur till praktiskt taget ingen kostnad alls en hel del tur, vilket också kan ses i videon av @brightly.eco. Allt du behöver är en liten skål (av plast, keramik, metall, glas) och destillerad vit vinäger (av alkohol, men i verkligheten borde resultatet bli detsamma även med vin- eller äppelvinäger).

  1. Fyll skålen med vinäger
  2. Placera den på ett plant område i bilen
  3. Håll alla fönster stängda och stäng dörrarna

Det är allt! Efter några timmar, eller till och med en hel natt, försvinner de dåliga lukterna. Då måste man ta bort skålen och kanske vädra lite i kupén för att även vinägerdoften snabbt ska försvinna, vilken oavsett går över efter ett tag.

Många online-förespråkare för denna metod säger att det fungerar bäst om du placerar skålen nära områdena där det luktar illa, till exempel en fläck på en sits.

Du kan se hur enkelt det är att replikera denna metod här.

Om du också vill tillföra en behaglig lukt till din bil kan du använda många olika gör-det-själv-medel: en mycket enkel är att hälla några droppar (3 räcker) av en eterisk olja som du väljer på en klädnypa i trä och fästa den på ventilationssystemets fläktar, eller där du vill. Med eteriska oljor kan du också alltid "fylla på" de uttömda bildeodoranterna.

Advertisement