DIY anti-gult schampo: receptet är enkelt och billigt

av Hilda Maria Morgan

14 Juni 2022

DIY anti-gult schampo: receptet är enkelt och billigt
Advertisement

Alla som har blont eller grått hår, oavsett om det är naturligt eller färgat, vet hur mycket jobb det ligger bakom att hålla det vackert, snyggt och glänsande. Speciellt när det gäller färgat eller blekt hår tenderar det att efter några veckor att anta en halmgul, matt och oklar färg, vilket helt döljer blondinens charm. När håret ändrar ton tappar det sin glans och börjar se ganska slitet ut.

Detta beror också på att färgämnen och blekmedel oundvikligen gör håret torrare. I allmänhet sker "dämpningen" av färgen i samband med olika faktorer som tex frekvent tvättning, luftföroreningar, exponering av solen och mycket mer. Att hålla ett blont hår snyggt och prydligt under lång tid är praktiskt taget omöjligt. Om vi ​​inte använder vissa knep.

Vanligtvis rekommenderar frisörer och hårstylister en periodisk anti-gul behandling mellan en färgning och en annan. Det är ett schampo (eller ett balsam) som innehåller lila pigment som är användbart för att neutralisera det gula, vilket eliminerar den matta och ogenomskinliga effekten som blont hår kan få. Faktum är att gult och lila är varandras motsats i färghjulet och neutraliserar därför varandra. Det idealiska vore att göra detta en gång i veckan. Du kan gå till salongen eller köpa någon av de många på marknaden och göra det hemma. I båda fallen är kostnaderna ofta inte särskilt låga.

Ett tredje alternativ är därför att skapa en gör-det-själv-produkt som är mer naturlig och billigare. Ta en titt på receptet nedan.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Vad behövs:

  • Vitt fuktgivande schampo eller balsam
  • Gentiana violett färgämne eller violett karamellfärg
  • Plastskål
  • Plastsked
  • Tratt
  • Tom flaska

Metod:

Töm schampot eller balsamet i skålen. Tillsätt 2-3 droppar karamellfärg eller en ärtstor bit matfärg. Rör om tills du får en blandning av önskad nyans av lila. Du kan lägga till några droppar blått färgämne om du behöver eliminera orange-aktiga toner. Ta hjälp av färghjulet för att avgöra vilken lila nyans du behöver uppnå baserat på din hårfärg. Använd tratten för att överföra den resulterande blandningen till en tom flaska att förvara.

Nu är det bara att prova ditt anti-gula schampo eller balsam. Det är lämpligt att använda det, mer eller mindre, var tredje tvätt. Det beror alltid på typ av hår och färg.

Du måste först blöta håret med varmt vatten för att produkten lättare ska kunna penetrera håret. Fortsätt sedan genom att applicera det från rötterna till ändarna, som du skulle göra med vilket schampo eller balsam som helst.

Låt verka under en tid som kan variera från några minuter till en timme, beroende på vilken färg som ska neutraliseras. Men gör det med försiktighet, var uppmärksam på eventuella reaktioner och undvik att ha det på mer tid än som behövs.

Skölj med kallt vatten för att återsluta det yttersta skiktet på håret och försegla färgen. Och sedan är det bara att stoltsera med ditt perfekta blonda hår!

Advertisement