Inredning med korgar: många idéer för att stilfullt organisera ditt hem

av Hilda Maria Morgan

14 Juni 2022

Inredning med korgar: många idéer för att stilfullt organisera ditt hem
Advertisement

En av de mest populära lösningar för att optimera hemutrymmen involverar användningen av korgar. De finns i alla typer, former, material och storlekar. De är fina och framför allt ekologiska. De är mestadels gjorda av halm eller flätade, i ett naturmaterial tillverkat av pil eller bambu. Och av dessa skäl lämpar de sig som en utmärkt lösning för dem som vill ha ett verkligt plastfritt hem och en plastfri planet.

Det går att inreda badrum, kök, vardagsrum, sovrum och även kontoret med dessa. Utan att behöva ge upp en viss estetisk förfining och komfort. Vi har samlat några underbara idéer för att inspirera dig att stilfullt organisera ditt hem med korgar.

Advertisement

Att placera flera korgar i olika storlekar tätt intill, kanske under en möbel i vardagsrummet som de matchas med, kan vara en utmärkt platsbesparande idé.

Advertisement

Och att använda flätade förvaringskorgar hjälper dig, om du gillar den genren, att inreda ditt hem i perfekt modern lantlig stil.

Varför inte använda korgar för att hålla ordning på badrumsartiklarna?

En perfekt lösning, för den som har ett litet badrum eller många saker att ordna, kan vara en flätad förvaringslåda som består av flera staplade korgar.

Du kan också välja att använda dekorativa korgar. Genom att arrangera några små och grunda på en matta får vardagsrummet genast ett mer raffinerat utseende. Och det kommer att få en mer gemytlig effekt om du lägger ner kartor eller föremål relaterade till fritid som böcker eller tidskrifter i dem.

Advertisement

En korg kan bli en fantastisk förvaringslåda eller pennhållare för ett kontor med en informell och kreativ inredning eller för sovrummen för barn och tonåringar.

Medan korgarna i köket, för att ordna mat eller det som skulle kunna finnas i ett skafferi: en tidlös klassiker.

Advertisement

Likaså kan tvättkorgar betraktas som flyttbara möbler. Placerade ovanför varandra på en hylla i samma färg blir de ett bra sätt att dekorera och organisera.

Det finns också ovanliga och kreativa sätt att använda korgar på. En av dem är att hänga en korg på väggen och använda den som nattduksbord eller förvaringshylla. Ge det ett försök, det är en riktigt effektfull idé.

Advertisement

Flätade paraplykorgar är en utmärkt allierad för den country touch vi pratade om tidigare.

Och en fin flätad kista i sovrummet, förutom att vara väldigt elegant, kan vara den perfekta lösningen på den där ständiga bristen på plats i garderoben som vi ofta klagar på. Har det någonsin slagit dig?

Advertisement

Ett sista mycket originellt förslag är att använda en hög och djup korg som möbel för att placera växter, lampor eller annat. Du kan montera ett trälock (eller annat material) med samma diameter i den. Den senare kommer att vara stark och hållbar nog att placera dina favoritdesignobjekt ovanpå. Och inuti kan du lägga allt du vill.

Du behöver bara välja de korgar du föredrar och börja omorganisera utrymmena i ditt hem på bästa möjliga sätt. Lycka till!

Advertisement