Tjocka och långa ögonfransar: enkla medel för att på ett naturligt sätt ta hand om dem

av Hilda Maria Morgan

25 Juni 2022

Tjocka och långa ögonfransar: enkla medel för att på ett naturligt sätt ta hand om dem
Advertisement

Att ha långa och tjocka ögonfransar har alltid varit ett tecken på skönhet och djup i utseendet, och hjälper till att ge harmoni och fräschör till ansiktet. Det är ingen slump att mascara är en av de mest använda sminkprodukterna någonsin och är ett oundvikligt inslag i allas beauty case. Och hur är det med lösögonfransar? De som har provat vet hur obekväma de är.

Och idag kan mer radikala och permanenta behandlingar som fransförlängning eller laminering användas framför mascara och lösögonfransar. Dessa och andra nya estetiska tekniker låter dig att få ett sofistikerat och vackert utseende. De har dock en kostnad och kräver att du genomgår behandlingar som är tidskrävande och kan orsaka obehag. Varför inte försöka ta hand om dina fransar med enkla, naturliga metoder som dessutom är lätta att följa?

Nedan har vi listat nedan några idealiska metoder för att ta hand om dina ögon varje dag, för att förbättra deras hälsa och skönhet.

Advertisement
Pexels, Pexels

Pexels, Pexels

1 - Applicera serum och kamma dina fransar

Ett första bra tips för att ta hand om dina ögonfransars skönhet är att kamma dem ofta med lämpliga borstar. Det finns inga vetenskapliga bevis för att detta stimulerar dess tillväxt, men många makeupartister och proffs inom branschen rekommenderar det. Att borsta och kamma dem ordentligt gör dem vackrare och förhindrar att de lätt går sönder eller faller av. Om du lägger till den dagliga appliceringen av ett bra serum till vanan att kamma dem, kommer dina ögonfransar säkerligen att förbättras. Det finns utmärkta sådana på marknaden, även sådana som inte är för dyra.

2 - Vegetabiliska oljor

Ett utmärkt botemedel för ögonfransar, som med många andra saker, är vissa vegetabiliska oljor. De mest använda, i dessa fall, är olivolja, kokosolja och ricinolja. I alla tre verkar fettsyrorna som finns särskilt användbara för att återfukta, mjukgöra och stärka fransarna.

I vilket fall som helst, doppa bara en engångsmascaraborste i oljan och kamma dem försiktigt med det. Detta är den idealiska metoden för att få oljan att absorberas på bästa sätt. Alternativt är det bara att sätta två droppar på fingrarna eller en bomullstuss och massera. Denna operation, som bör utföras dagligen och konsekvent, kommer komma till stor nytta för dina ögonfransar. Helt utan att behöva ta till kemikalier.

3 - Grönt te

Ett annat helt naturligt botemedel är grönt te. Testa att doppa en bomullstuss i kylt grönt te och torka av det på fransraden. Om den används konsekvent kommer antioxidantegenskaperna hos denna värdefulla ingrediens att hålla dem friska och stimulera deras tillväxt.

4 - Aloe vera

Aloe vera, känd för sina hudlindrande egenskaper, kan även användas i ögonfrans- och ögonbrynsvård. Enligt vissa studier skulle det som skulle hjälpa till att stimulera tillväxten vara faktumet att bibehålla, genom användning av aloe, en hög nivå av fukt och hydrering. Detta skulle främja större follikelutveckling, vilket gör fransarna friskare. Se bara till att inte få aloe i kontakt med insidan av dina ögon och se till att du inte har några allergier mot det.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

5 – Omega-3

Prova kosttillskott baserade på fettsyror av omega-3. De finns i många livsmedel och är verkligen viktiga för vår hälsa. Tydligen tjänar de även ögonfransarna. Så att ta det genom tillskott kan vara en bra idé.

6 - Biotin

Sedan finns det biotintillskott, som används flitigt för hårvård och hårväxt. I många fall är det exceptionellt i detta avseende. Självklart, som vissa läkare påpekar, måste du först se till att du inte har brist på vitaminer, järn eller andra näringskomponenter. I så fall, utan adekvat tillskott av det som saknas och som kan orsaka fallet, har biotinet ingen effekt.

7 – E-vitamin

Ett sista värdefullt förslag kan vara att använda E-vitamin som är lätt att hitta på marknaden, både i form av olja som appliceras direkt och i vissa kosttillskott. Övervägandena ovan gäller dock även här. Om det finns näringsbrister kommer dessa ämnen inte att ge några resultat.

Det är därför en bra idé att konsultera en läkare och se till att du är frisk innan du börjar ta olika kosttillskott.

Advertisement