Vill du ha mer plats hemma? Upptäck möbler och tillbehör som hjälper dig att ha ordning

av Titti Carlberg

04 Januari 2022

Vill du ha mer plats hemma? Upptäck möbler och tillbehör som hjälper dig att ha ordning
Advertisement

Att ha ordning i sitt hem är inte en enkel estetisk fråga: när det inte finns några föremål som hindrar passagen och när där det är möjligt att röra sig fritt i ett rum utan rädsla för att knuffa till högar av föremål i osäker balans och även själva sättet att leva i sitt hem blir mer fridfullt och tillfredsställande. Det är verkligen inte lätt att hålla ordning på allt, och det blir omöjligt när de tillgängliga utrymmena inte används effektivt.

För att organisera sig i de olika rummen kan därför några mångsidiga och billiga möbler eller tillbehör, som du ser nedan komma väl till pass.

Advertisement

När du letar efter möbler i vissa möbelaffärer är det ibland inte säkert att de lösningar som föreslås till exempelt för köket passar dig. Men kanske är möbeln designad för badrummet det som fungerar för dig, som en öppen hylla som egentligen skulle vara till burkar, mjöl eller matlagningstillbehör!

Advertisement

På kökshyllorna är det oundvikligt att samla en hel serie föremål och ingredienser som används ofta: om du vill ha det alltid till hands, men är rädd att det blir för rörigt, kan du använda en behållare. Det kan vara en trälåda, en ugnsform med höga kanter, en korg i tyg, trä, flätad i halm eller till och med ett tårtställ. Kort sagt, allt som matchar inredningen i köket.

Har du inte någon hylla eller bänk du kan ställa mikrovågsugnen på? Då kan du skapa ett eget litet bord, till och med med hjälp av pallar som du ställer ovanpå varandra med en träskiva, den robusta men lite smalare sorten som du kan ställa den på. På så sätt kan du använda facken som blir under till att ställa in olika köksföremål som tallrikar eller kastruller.

I vilket rum som helst, från badrummet till köket, kan du ställa behållare av alla de slag. Transparenta, ofta med utdragbara brickor eller lådor, är idealiska för att direkt se var allt är.

På det sättet har du allt i ordning utan att det ser rörigt ut, även bland föremålen du behöver för att tvätta dig.

Advertisement

Kryddor och burkar i köket: om de har ett metallock kan du ha dem i ordning med magnetremsor, för att utnyttja även sidan av möbeln...

... Och till och med platsen under en hylla eller på stänkskyddet.

Advertisement

Underskatta inte bekvämligheten med hopfällbara möbler: det finns modeller att köpa eller kompakta gör-det-själv-projekt som är perfekta att förvandla till extra bänkskivor, matbord eller skrivbord efter behov.

Finns det inget utrymme för ett diskställ? Om du har en diskbänk med dubbel diskho kan du använda det ena för att rulla ut ett diskställ över det. Det finns också de som du ställer där när du behöver det, för att sedan ställa undan det när disken har torkat.

Advertisement