Ser badrummet slarvigt och rörigt ut? Få reda på hur du får det att se ordningsammare ut

av Hilda Maria Morgan

23 Augusti 2021

Ser badrummet slarvigt och rörigt ut? Få reda på hur du får det att se ordningsammare ut
Advertisement

Tecken på slarv eller oordning är inte trevliga att se i något av hemmets rum, men kanske är badrummet en av de miljöer där det sticker ut som mest. Med tanke på att det är ett av rummen där man borde rengöra som noggrannast för att säkerställa en korrekt hygien är det ännu mer irriterande att finna det rörigt och dåligt organiserat.

Ofta krävs det dock väldigt lite för att förbättra helhetsintrycket, genom att ingripa på flera små tecken av slarv kan stor skillnad göras. Vi anger några av dem, mer eller mindre intuitiva, nedan.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

  • Skönhetsprodukter och accessoarer utspridda över alla ytor: ju fler produkter vi vill ha till hands, desto mer måste vi tänka ut ett ställe att ha dem på, men långt borta från ytor som bör förbli fria. Runt handfatet skapar de bara förvirring, därför är det bättre att använda hyllor eller korgar. Även dessa bör dock vara av tillräcklig storlek och organiserade i ordning, annars får man effekten som den på bilden vilken inte hjälper.
  • Lämna den flytande tvålen i sin förpackning: alla produkter som används för jämnan kommer att ge ett trevligt intryck av ordning och organisation om de hälls i dekorerade flaskor utan etiketter, såsom påfyllningsbara flaskor, och om de eventuellt samordnarnas med varandra.
  • Även för tvålar är det bättre att hitta ett fat som låter skummet och vattnet rinna av väl och lämnar tvålen torr. Undvik gör-det-själv-lösningar som kökssvampar. När tvålen blir tunn, förvara den i en burk och lägg fram en ny: med resterna kan du skapa nya eller bruka dem på olika användbara sätt.
Advertisement
Pinterest

Pinterest

  • Att fylla baksidan av dörren med krokar fulla av badrockar, handdukar eller kläder: såvida det inte är det enda stället att alltid förvara handdukar på bör krokarna bakom dörren (eller på väggen) endast användas för handdukar som ofta byts. Istället bör badrockar och andra reservhanddukar förvaras utanför badrummet för en bättre hygien. Angående kläderna vore det bra att komma ihåg att ta bort dem varje gång vi lämnar rummet.
  • Även alltför många tvättsvampar som hänger från en krok eller från kranen i badkaret eller duschen ger intrycket av slarv och kan undvikas genom att använda lämpliga behållare, kanske en hylla i närheten.
  • Om du har valt att använda öppna hyllor, se till att det finns enhetlighet i modellerna och att de inte är överbelastade med spridda föremål: rationalisera utrymmet med korgar och burkar där de enskilda föremål kan läggas och organisera hyllorna på ett ordnat sätt.
Pinterest

Pinterest

  • Istället för att lämna förpackningarna med toalettpappersrullar synliga, göm dem inuti någon möbel eller använd en möbel eller en korg för att innehålla dem, även om de på detta sätt riskerar att bli fuktiga innan de används.
  • Lämna heller inte framme svampar och trasor som du normalt använder för att rengöra badrummet: även för dem bör det att finnas någon plastbehållare eller ett mindre synligt hörn att förvara dem i efter användning.
Pinterest

Pinterest

  • Att lämna duschgel, schampo och andra liknande produkter som vilar på badkarets kant eller på duschgolvet är inte trevligt, men typen av hylla (ofta hörnhylla) som man väljer gör också skillnad. Om du föredrar dem med stålgaller, var noga med att eliminera kalk och rost så snart det bildas.
  • Om det finns rör i sikte som har oxiderats eller vars ytskikt verkar vara skadat, fundera på om det är möjligt att måla om dem med sprayfärg för att dölja tecken på åldrande.

Det är små knep som kan göra stor skillnad!

Advertisement