Behöver du rengöra myggnäten? Vi förklarar hur man gör utan att ta isär dem

av Hilda Maria Morgan

05 Juni 2022

Behöver du rengöra myggnäten? Vi förklarar hur man gör utan att ta isär dem
Advertisement

Myggnät är en mycket värdefull barriär mot inträde i huset, inte bara av myggor, utan även av flugor, knott och alla andra insekter som försöker smyga sig in i våra hem så fort vi börjar hålla fönstren öppna längre när temperaturen utomhus ökar.

Detta innebär dock också att den perforerade ytan som hålls tätt stängd för att släppa in luften och inget annat i de olika rummen, i själva verket förblir utsatt för eventuella atmosfäriska medel eller annan orsak till smuts som vanligtvis påverkar glaset. Från smog, vatten, insekter med mera finns det ofta ett tydligt lager av smuts som inte bara är irriterande att se utan också ohälsosamt. Varje gång vinden blåser mellan maskorna i myggnäten går den faktiskt också genom den där smutsen. Men om det inte är lätt att ta bort myggnäten, hur kan du då göra dem rena? Här är några metoder.

Advertisement
Creativo

Creativo

Med hårtorken

En snabb metod till vilken du behöver:

  • Hårtork (eventuellt med förlängningssladd som ska användas nära fönstret)
  • Citronsyra
  • Mikrofiberduk

Hur man går tillväga:

  1. Häll i en balja med varmt vatten två eller tre matskedar citronsyra och blanda väl tills kristallerna löser sig.
  2. Sätt på hårtorken på maximal effekt och rikta den mot myggnätet för att ta bort smutsen och trycka ut den.
  3. Doppa trasan i citronsyrablandningen, krama ur den ordentligt och torka över myggnätet, skölj och krama ur flera gånger.

Ett mindre hanterbart alternativ till hårtorken kan vara de där tryckluftsenheterna för att rengöra datorer eller tryckluftsburkar, som dock slösar lite mer tid. Kanske kan de användas vid de mest blockerade punkterna i nätverket.

Dessutom kan du istället för citronsyra använda citronsaft eller ättika, hur som helst utspädd i vatten.

Dessutom, när myggnätet inte är alltför smutsigt räcker det också med dammsugning - eventuellt med borsttillbehöret. I annat fall, lägg bara den torra mikrofiberduken på metallnätet. På svåra ställen kan du använda dig av tejp som papperstejp eller dubbelhäftande tejp.

Hur brukar du rengöra myggnät?

Advertisement