Ett par strumpor för att deodorisera dina skor: upptäck denna enkla och billiga metod

av Hilda Maria Morgan

07 Juni 2022

Ett par strumpor för att deodorisera dina skor: upptäck denna enkla och billiga metod
Advertisement

Ingen i världen kan hindra skor från att avge dålig lukt efter att ha använts för mer eller mindre intensiva promenader eller träningspass, och vid varmt väder är det ännu svårare att förhindra att de olika skor som vanligtvis bärs - särskilt stängda - släpper ut otäcka ångor. Ibland kan man lugnt lämna dem ute på en balkong eller i ett utrymme där de får lufta och inte stör någon, men i vissa fall är det omöjligt att undvika att behöva ta itu med dålig lukt, om man inte hittar ett sätt att åtgärda problemet.

Bland de olika knep som kan användas för att absorbera stanken från skor finns det ett som verkligen är inom räckhåll för alla, eftersom det inte behövs påsar med torkade aromatiska örter, eteriska oljor eller andra produkter som du kanske inte hittar hemma: utan det räcker just med strumpor och enkla matlagningsingredienser.

Advertisement
Creativo

Creativo

Vilket par strumpor som helst fungerar bra, men kanske är det ännu mer tillfredsställande att använda gamla eller udda par som ändå bara väntar på att slängas.

Förutom sockorna behöver du också lite bikarbonat och en vanlig tvål, som de som används för att tvätta händerna. Alternativt kan du använda Marseille-tvål (i fast form, inte flytande).

Proceduren är egentligen väldigt enkel:

  1. Fyll varje strumpa med bikarbonat upp till tre fjärdedelar av det inre utrymmet, så att den fria kanten kan knytas och stängas som en påse. Använder du korta strumpor, ta hjälp av en tvättång eller liknande för att stänga dem ordentligt.
  2. Ta några flingor av tvål eller Marseille-tvål (en sked för varje strumpa räcker) och lägg dem i varje "påse".
  3. Stäng strumpan ordentligt och lägg den inuti skorna.

Som ett alternativ till bikarbonat kan du också använda:

Majsstärkelse

Potatisstärkelse

Fint salt

Talk (och i det här fallet skulle du inte ens behöva tvål för att deodorisera)

Har du redan testat detta mycket enkla hjälpmedel?

PS: Om du av en slump har eteriska oljor med en behaglig doft hemma, är de den bästa lösningen för att ersätta tvålflingorna, och du kanske till och med skulle kunna kombinera flera olika dofter tillsammans.

Advertisement