Finns det ett rum eller badrum i huset som du aldrig använder? Ta reda på hur du alltid håller dem rena

av Hilda Maria Morgan

06 Juni 2022

Finns det ett rum eller badrum i huset som du aldrig använder? Ta reda på hur du alltid håller dem rena
Advertisement

Det kan hända att du har ett gästrum i huset som aldrig används, eller kanske ett rum där någon i hushållet bodde fram tills nyligen och nu bara är i ibland. Och samma sak kan hända med badrum. Dessa rum behöver naturligtvis inte ingå i frekventa städrutiner: det är faktiskt inte nödvändigt att gå in för att damma och tvätta varje yta varje dag eller varje vecka, men det är ändå nödvändigt att regelbundet gå igenom dem, så att när de måste återgå till användning behöver du inte göra tre gånger så mycket utan de hålls alltid redo.

Så vad är det för ingrepp som ska göras för att städa? Läs vidare för att ta reda på detta.

via @tidycademypro/TikTok

Advertisement
@tidycademypro/TikTok

@tidycademypro/TikTok

Som vi kan se i en TikTok-video på @tidycademypro finns det faktiskt bara ett par sysslor att sköta i rummen eller badrummen som hålls stängda.

I rummen:

  • Börja med att damma av alla ytor, så att eventuellt annat damm faller ner.
  • Dammsug sedan golvet för att ta bort all smuts som har samlats på marken.

I dessa fall, kan vi lägga till, är det alltid bra att passa på att öppna fönstren och vädra rummet. Dessutom, på den säng som inte används bör man ha något slags skydd, som ett överkast som då och då ska skakas av ordentligt och sedan tas bort helt så fort man ska återgå till att använda rummet.

I badrummen:

Det är svårare för ett badrum att förbli helt oanvänt. Kanske används det för gäster som kommer på besök några timmar, kanske är det en stödpunkt för städprodukter och städredskap.

  • Om någon har använt det, även bara en gång, kommer det troligen att finnas vattenstänk på glaset och handfatet, och det kommer att behöva rengöras som vanligt.
  • Det är i alla fall bra att damma snabbt och då
  • Spola toalettvattnet för att förhindra att det stagnerar;
  • I duschen eller i badet är det bra att skölja snabbt med enbart vatten och ta bort dropparna med en skrapa.

Här hittar du videon.

Regelbundenheten för att städa är olika från hus till hus, men i princip minst en eller två gånger i månaden bör du komma ihåg de stängda rummen. Hur hanterar du dessa oanvända utrymmen?

Advertisement