Behöver du städa badrummet snabbt? Prova dessa knep för att klara av det på 15 minuter

av Hilda Maria Morgan

31 Maj 2022

Behöver du städa badrummet snabbt? Prova dessa knep för att klara av det på 15 minuter
Advertisement

Det finns inget badrum som inte förtjänar att bli ordentligt städat och badrummet är nog den miljö som prioriteras mest vad gäller renlighet och hygien. Men om vi tar hand om det ofta och använder det på ett sådant sätt att vi inte skapar för mycket röra och smuts varje dag, så räcker det ofta med att skynda på städningen för att klara av den på kort tid.

Detta betyder inte att hygienen kan försummas: utan bara helt enkelt att när vi bara behöver korrigera och bibehålla renlighet snarare än att eliminera tecken på försummelse, kan vi göra det snabbt. Faktum är att bara 15 minuter kan räcka. Det är bara nödvändigt att fullända det mest effektiva handlingssättet, som om det vore en koreografi som du praktiskt taget kan utföra med slutna ögon.

Advertisement
Creativo

Creativo

Först och främst, utrusta dig med allt du behöver:

 • Svamp och mjuk trasa
 • Hushållspapper eller (mer ekologiskt) rena kökshanddukar
 • din favoritprodukt för rengöring av badrumsytor
 • en produkt för rengöring av fönster
 • handskar
 • kvast eller dammsugare
 • hink och mopp
 • en stor balja

Tillvägagångssätt:

 1. Frigör alla ytor på de olika flaskorna och produkterna som du hittar, och lägg dem i baljan (såvida det inte är bekvämare och snabbare att lägga dem någon annanstans, på deras respektive ställen). Om du på slutet har tid över, ställ tillbaka allt i ordning, annars lämna baljan där och arrangera sedan varje flaska senare. Innan du börjar kan du dessutom ta bort eventuella handdukar som ska tvättas genom att lägga dem direkt i tvättkorgen. Ta på dig handskarna och börja städa.
 2. Sopa eller dammsug för att ta bort huvuddelen av smutsen, som annars kan bli kvar under dina fötter eller kan bli blöt medan du tvättar ytorna.
 3. Rengör spegeln: det räcker att spraya produkten på trasan och gnugga. Även lite vatten och diskmedel kan ersätta spegelprodukten om du inte har några.
 4. Ta hand om handfatet: du kan använda det avfettningsmedel du föredrar, även gör-det-själv. En utmärkt produkt att förbereda hemma görs genom att blanda 3 matskedar citronsyra (eller 230 ml ättika) med 1 liter vatten (helst destillerat) och en droppe diskmedel. Rengör det sedan från tvål och kalkrester, använd sedan en annan ren mikrofiberduk för att torka allt och polera.
 5. Gå sedan vidare till dusch eller badkar – du kan använda samma produkt som används till handfatet, men du kan också använda ett av flera populära gör-det-själv-medel. Om du vill ta hand om avloppen under tiden, häll ett halvt glas bikarbonat i varje, och sedan en kopp ättika. Vänta några minuter (medan du gör något annat) och häll sedan varmt rinnande vatten i några sekunder.
 6. Det är dags för toaletten: desinficera tabletten, lyft toalettlocket och ta hand om toaletten, även utanför. Du kommer säkert att ha din favorittvål eller huskur, kanske baserad på ättika eller väteperoxid.
 7. Sopa eller dammsug lite snabbt.
 8. Tvätta golvet med varmt vatten.

En kvart och du är fri att göra något roligare!

Advertisement