Mardrömsmöblemang: 10 exempel på inredningsidéer att undvika

av Hilda Maria Morgan

31 Maj 2022

Mardrömsmöblemang: 10 exempel på inredningsidéer att undvika
Advertisement

Vi vet alla att inredningen av ett hus är resultatet av studier och planering: om vi inte helt litar på en expert som förstår vår smak och behov, måste vi faktiskt gå vidare steg för steg, med hänsyn till alla variabler. Storleken på rummen, användningen vi kommer att göra av dem, ljusstyrkan och framför allt vår livsstil är alla faktorer att ta hänsyn till. Men det antas också att husets möbler och bärande strukturer är perfekt funktionella och säkra.

Det finns dock fall där sökandet efter en viss design, eller kanske mer enkelt en påfallande brist på framförhållning, har skapat mardrömssituationer: vi har hittat några otroliga situationer som du kan se nedan.

Advertisement

Vad bör en låda kunna göra? Öppnas för att låta oss komma åt innehållet i den. Dessa finner dock ett allvarligt hinder för att utföra sin primära funktion. Bättre att använda infällbara handtag.

Advertisement

Vad ska man göra om glödlampan som hänger i taket hindrar öppningen av dörren? En bit av dörren tas bort.

I de flesta fall, när internetanvändare rapporterar om mardrömslika inredningslösningar, tar de med sig exempel på trappor: denna saknar helt någon form av säkerhetsinneslutning och för tankarna till de olyckor som den säkert har orsakat.

Men det finns fall där problemet med trappan inte sitter i dess konstruktion, utan i hur den är dekorerad: en matta med ett abstrakt tryck som inte tydliggör gränserna för varje steg ger en brottslig optisk effekt .

En annan idé om en trappa som bara väntar på att skörda sina offer, med en ramp som är avbruten i mitten.

Advertisement

Ärligt talat, det finns fall där man bara hoppas att fotot är resultatet av någon digital manipulation. Och då skulle vi till och med gratulera till uppfinningsrikedomen.

Det finns också fall där det faktiskt inte finns några säkerhetsproblem... Men bara en stor fråga: varför?

Advertisement

Gå ut ur badkaret och falla nerför trappan. Just det som man behöver efter en ansträngande dag.

Och om vi skulle vilja skapa en kitschmässa så vimlar internet av vinnande idéer, som det här badrummet som är ett upplopp av kanariefågel och statyer.

Advertisement

Vi säger ofta att det är bra att skaka om anonyma och tråkiga möbler, och att dekorera delar av en vägg alltid är en idé att överväga. Kanske inte, om det innebär att förvandla kökets stänkskydd till en ko.

Vilken idé tycker du är mest osannolik av dessa?

Advertisement