DIY Magic Eraser med en vanlig disksvamp - TikToks knep

av Hilda Maria Morgan

01 Juni 2022

DIY Magic Eraser med en vanlig disksvamp - TikToks knep
Advertisement

Det magiska suddgummit är ett av de rengöringsverktyg som vi inte alltid har hemma men som verkligen kan göra magi: de används framför allt för att eliminera märken som förstör husets vita väggar, men också de vi märker på vissa typer av dörrkarmar och karmar.

Det är en sorts svamp gjord av melaminplaster: precis som gummi som flagnar och slits ut när det används, skrapar den samtidigt försiktigt bort smuts från olika ytor. Men eftersom den är något nötande är det inte alltid den idealiska lösningen på alla material. Dessutom, just för att det slits ut under användning, så är det när det finns en stor yta som ska rengöras bättre att först veta att vi då måste ha ett litet lager.

Det finns dock en metod för att skapa ett giltigt alternativ till det magiska suddgummit hemma genom att använda en enkel svamp av den sort vi använder i köket för att diska.

via @southernescape/TikTok

Advertisement
@southernescape/TikTok

@southernescape/TikTok

Metoden illustreras även av kontot @southernescape på TikTok, och det är superenkelt. Du behöver:

  • En ren tvättsvamp
  • Ett aktivt syreblekmedel (på marknaden finns det produkter som de från Oxiclean, Vanish och liknande linjer)
  • Tjocka värmebeständiga handskar
  • En gryta och lite vatten

Tillvägagångssätt:

  1. Fyll en inte alltför stor kastrull med några fingrar vatten och låt koka upp
  2. Häll i drygt ett halvt glas aktivt syreblekningsmedel och blanda
  3. Kasta svampen i den kokande vätskan
  4. Ta på dig värmebeständiga handskar för att undvika att bränna dig och ta svampen i handen, doppa den och krama ur den så att den sugs in i lösningen
  5. Krama ur svampen för att ta bort överflödig vätska och gnid över fläckarna precis som med ett vanligt magiskt suddgummi.

Även om kvinnan på TikTok tyst använder denna våta svamp på ljusbrytarmasken, rekommenderar vi starkt att du inte efterliknar den: använd aldrig fuktiga eller våta föremål nära strömkällor.

Du kan prova medlet på ljusa väggar, ramar och ramar av trä eller andra material som kan tvättas på liknande sätt.

Ännu ett användbart tips

Eftersom, som vi nämnt ovan, produkterna som säljs som "magic gum" är gjorda av melamin, är det också ett bra alternativ att leta efter melaminsvampar i butik eller online. Och i kommentarerna till @southernescapes TikTok läser vi också om en användare som använder dessa melaminsvampar genom att doppa dem i lite varmt vatten och - alternativt - ett aktivt syreblekmedel eller natriumbikarbonat. Ett annat sätt att ha ett magiskt suddgummi hemma!

Har du testat liknande knep någon gång?

Advertisement