Den här killen använder en tvättmaskinsmotor för att bygga en elcykel

av Hilda Maria Morgan

03 Juni 2022

Den här killen använder en tvättmaskinsmotor för att bygga en elcykel
Advertisement

Det är många som väljer att använda cykeln som sitt främsta transportmedel: det är det mest miljövänliga alternativet, man slipper krångel med att fastna i trafiken och framför allt är det bra för kroppen. Faktum är att cykling är en av de aktiviteter som vi rekommenderas att göra dagligen – såväl som att springa, promenera eller simma – för att hålla sig frisk. Men det är säkerligen också ganska ansträngande, speciellt om du måste ta dig långa sträckor: därför blir de så kallade e-bike, eller elcyklarna, allt mer populära.

Det är cyklar som hjälper till att trampa med elmotorer: tysta och fria från skadliga utsläpp för miljön är de ett utmärkt val, men som ofta innebär stora utgifter. Men tänk om det var möjligt att bygga en med gör-det-själv? Det finns en kille som lyckades göra just det, och han använde en tvättmaskinsmotor!

Advertisement
RPK R5/Youtube

RPK R5/Youtube

Killen berättade om sitt projekt på Reddit, där han skriver med Jimminecraftguy-kontot, och på sin egen YouTube-kanal.

Visst, att bygga en elcykel som drivs av en tvättmaskinsmotor låter som science fiction, och det är ett projekt som kräver ett minimum av erfarenhet av mekaniska och elektrotekniska jobb, men om du kände till att den här killen kunde förvandla en vanlig cykel i en som når 65 kilometer i timmen skulle inte också du då vilja prova på detta?

Advertisement
RPK R5/Youtube

RPK R5/Youtube

Hans projekt finns att ses online: i videorna berättar han hur han monterade en elektrisk motor DC utan borst i mitten av cykelramen som skulle transformeras och sedan kopplade transmissionsapparaten till den. På så sätt snurrar hjulen tack vare kraften i systemet som uppfunnits av den unge mannen.

Dessutom, precis som på alla elcyklar som är gediget gjort, är motorn uppladdningsbar. Den geniala uppfinnaren påpekar också att även om den är tillräckligt kraftfull för att nå ovannämnda hastighet (vilken också är överdriven, på ett fordon som detta), använder den ett batteri som töms för snabbt för hans smak, och detta är en av aspekterna som han avser att fullända med tiden.

jimminecraftguy/Reddit

jimminecraftguy/Reddit

Vad säger ni, skulle ni vilja försöka bygga en elcykel med en kreativ återvinningsidé som denna?

Advertisement