12 oemotståndliga idéer för att frigöra utrymme i möbler med geniala lösningar

av Hilda Maria Morgan

02 Juni 2022

12 oemotståndliga idéer för att frigöra utrymme i möbler med geniala lösningar
Advertisement

Att inreda ett litet hus kräver att du masserar geniknölarna för att hitta de mest lämpliga lösningarna för varje enskilt fall, och som tjänar till att tillgodose våra behov och smak på bästa sätt. Ibland kastar man in handduken när man inte kommer på rätt idé: att kombinera effektivitet och smak är inte alltid lätt, och ibland hjälper inte budgeten som finns tillhands.

Därför är det smart att inspireras av några knep som verkligen fungerar, för att stimulera oss att fundera över hur vi skulle kunna anpassa den där utrymmesbesparande lösningen till det specifika fall vi behöver. Ta en titt på bilderna nedan.

Advertisement

Sängbord, de behöver inte vara stora, så länge de erbjuder en hylla för böcker, en mobiltelefon, en väckarklocka... Och så kan de också vara lösningar av valfri form och material, men som i alla fall har små dimensioner och är fästa på väggen, utan att ta upp utrymme på marken.

Lampan kan därför fästas på sänggaveln eller monteras på väggen istället.

Advertisement

Ett vardagsrumbalkongen: även de minsta kan bli bekväma, och om det finns ett minimum av tillräckligt med utrymme blir även små utrymmen riktigt förtrollande.

En liten oas i ett hörn: en bekväm fåtölj, ett ljus och massor av växter är allt du behöver för att få ett hörn att för dig själv i ett rum mindre trafik.

Hemmakontor: att arbeta på distans lär oss att förvandla varje bord till ett skrivbord, men det är tråkigt att behöva ta bort och ställa tillbaka allt när det inte finns något annat utrymme än kanske vardagsrums- eller köksbordet.

Tänk sedan på husets alla fönster och hörn, eller de sista delarna av en vägg av garderober: du kan hitta den nisch där du kan skapa det fasta kontoret

Ett annat utrymme att utnyttja är väggarna runt fönstren, som kan utrustas med en fantastisk kombination av bro- och sittmöbler för att skapa ytterligare en relaxplats och förvara böcker men också dekorera med föremål och växter.

Advertisement

Och vilken stol som helst kan alltid dölja ett användbart utrymme under.

När du vill skapa utrymme i sovrummet och taket har den minsta tillräckliga höjden, försök att överväga loftsängen.

Advertisement

Fler hörn: de kan ha skräddarsydda hyllor som är mycket användbara för att få ut mer utrymme för att lagra föremål.

När man ska överbrygga strukturer kan alla dörrkarmar bli det rätta utrymmet att fylla med skräddarsydda hyllor.

Advertisement

Och detsamma kan sägas om utrymmet precis under taket, för förvaring av saker som inte används så ofta.

Istället för en fri vägg, skoställ, bokhyllor...

Advertisement

... Eller till och med ett alternativ till porslinsskåp och bra service.

Skulle du vilja dra nytta av några av dessa utrymmesbesparande designidéer i hemmet?

Advertisement