Användbara tips för att spara: upptäck knepen som kan hjälpa dig att kontrollera dina utgifter

av Hilda Maria Morgan

01 Juni 2022

Användbara tips för att spara: upptäck knepen som kan hjälpa dig att kontrollera dina utgifter
Advertisement

Att hålla ett öga på din månadsbudget är något vi alla gör, och för var och en av oss kan det innebära större eller mindre uppoffringar. Faktum är att hushållning är ett mål som uppnås genom att ta en rad vanliga steg, lära sig att undvika onödigt slöseri och investera i köp som håller längre, utan att spendera pengar alltför ofta.

På många områden i livet kan du faktiskt nyttja alla möjliga försiktighetsåtgärder, men ibland kommer man helt enkelt inte att tänka på vissa knep om vi inte får veta om dess existens. Alltså föll det in en Reddit-användare att fråga vad det var för pengar och knep som folk hade upptäckt för att spara och som hade visat sig vara riktigt effektiva: erfarenheterna från andra användare kan vara användbara för alla.

Advertisement

Dela tvättsvamparna som du diskar med och husets olika ytor: som Lopsidedlopside säger i konversationen på Reddit, "det finns inget som en hel svamp kan göra som inte går att göra med hälften". Detta fördubblar effektivt livslängden för dessa produkter. Och genom att desinficera dem ofta håller halvorna också ännu längre.

Advertisement

Du kan också använda hela svampen för att diska och när den börjar flagna, skär den för att få två olika som du kan sköta övriga hushållssysslor med.

Att färga gamla kläder svarta: om de fortfarande är i gott skick men bara har bleknat lite kan man färga man dem i en vackert mättad svart för att få dem att se ut som nya igen, vilket kamouflerar många tecken på slitage.

pexels.com

pexels.com

Spara pengar på frukost utan att ge avkall på smak och hälsofördelar? Varför inte integrera havregrynsgröt i din kost? Havre är billigt och supernäringsrikt, och kommer även väl till pass för skönhetsmedel för kropp och hår. Gröt kan vara söt eller salt, varm eller kall... Kort sagt, den anpassar sig till alla årstider!

Pexels

Pexels

Dela upp budgeten: vi känner alla till det här rådet, men i de digitala betalningarnas tid är det inte så lätt som det brukade vara. Användaren "ss111" berättar dock att det är väldigt användbart att ta ut pengar i kontanter för att använda under veckan och månaden. Specifikt använder den här personen brevkuvert, ett för varje återkommande utgift. Så från gång till gång bestämmer han sig för vad han ska använda den sparade summan till: "Vill jag spendera pengarna som sparats på en enda middag att ta med hem för att spara mat som räcker till mig i två veckor?".

Advertisement
Pexels

Pexels

Bär kläder som lämpar sig för årstiderna: nuförtiden får livets bekvämligheter oss att glömma att vintern bör vara kall (även inomhus) och sommaren varm. Så istället för att ha lätta kläder hålls värmen på mycket mer än nödvändigt, och på sommaren spenderar man å andra sidan för att ha ett hus som ofta är för svalt. Att moderera användningen av temperaturkontrollsystem gör stora saker för din plånbok och miljön.

Pexels

Pexels

Och tvångsmässig onlineshopping? Det kan hända vem som helst, särskilt för varor som är billiga för vår budget. Men rådet från artlessdodger10 kan hjälpa: "Lägg varan i den virtuella kundvagnen. Lämna den där. Tänk på det i några dagar. Vanligtvis går det krampaktiga suget över, och då inser jag att jag inte riktigt behövde det och det var något annat - tristess, lömsk marknadsföring, etc".

Advertisement
Pexels

Pexels

För att undvika att slösa rinnande vatten i duschen går ReadingReddit9898 till så här: "Vi håller två 5-litersflaskor bredvid duschen, och låter dem fyllas när vi slår på duschvattnet för att vänta på att det ska bli tillräckligt varmt. Sedan använder vi det vattnet till att tvätta golven eller att vattna växterna. Det har effektivt minskat våra räkningar och hjälper till att spara vatten ".

Pexels

Pexels

Minska torktumlandet: lufttorkande kläder "stressas" mindre och tygerna håller längre.

Vilka är dina mest pålitliga knep för att undvika onödiga utgifter?

Advertisement