Lär dig på TikTok ett enkelt, snabbt och superbekvämt sätt att vika handdukar

av Hilda Maria Morgan

16 Maj 2022

Lär dig på TikTok ett enkelt, snabbt och superbekvämt sätt att vika handdukar
Advertisement

Alla knep som hjälper oss att spara utrymme och ordna upp är alltid välkomna, speciellt om det krävs få handlingar för att utnyttja det. Det är till exempel i badrummet eller i garderoberna hemma väldigt bekvämt att kunna förvara handdukar utan att de blir en otymplig massa som på ett ögonblick stjäl allt tillgängligt utrymme i möblerna.

Att rulla ihop dem är en lösning, men ibland tappar cylindern som skapats med den här metoden formen, speciellt om vi tar ut en som låg tätt bredvid. Det finns dock ett användbart och enkelt knep, också illustrerat i en video på TikTok på kontot @thefoldinglady som är värt att lära sig, om du inte redan känner till det!

via @thefoldinglady/TikTok

Video tutorial via@thefoldinglady/TikTok

Video tutorial via@thefoldinglady/TikTok

Metoden är egentligen väldigt enkel och består av några steg som kommer att bli en mekanisk vana på nolltid:

  1. Lägg ut handduken på en plan yta så att den är vertikal mot dig.
  2. För båda sidorna mot mitten, överlappa de två flikarna: den kommer att vikas i tre delar, som inte ska vara lika stora.
  3. Vik in den nedre kanten under, i cirka tio centimeter (det kan förstås med ögonmått).
  4. Vänd på allt så att du får den vikta sidan upp och mot dig.
  5. Börja rulla från basen till motsatt sida.
  6. När du kommer till slutet, se till att ta "fickan" som skapats av vecket i steg 3 och vänd på den så att den innesluter hela rullen, lite som du gör med regnponchos!

På så sätt får du ett litet paket, superkompakt och lätt att förvara. Det låter komplicerat, men det är lättare om du tittar på den här videon för att se hur det går till.

Det kan vara väldigt praktiskt för resväskan också, men tänk på hur användbart det fortfarande kommer att vara för att fylla facken i en garderob, jämfört med lagren av handdukar som staplas på varandra. Även om du vanligtvis förvarar handdukar i korgar så att de hålls redo som ersättning för de som redan är i bruk, kommer många fler att få plats i en korg på detta sätt.

Det kan också vara användbart för kökshanddukar, strandhanddukar, filtar och andra tygföremål med en lika regelbunden form.

Kände du redan till den här metoden för att vika handdukar?

Advertisement