Försvinner strumporna hela tiden i tvättmaskinen? Försök att undvika det med några användbara tips

av Hilda Maria Morgan

18 Maj 2022

Försvinner strumporna hela tiden i tvättmaskinen? Försök att undvika det med några användbara tips
Advertisement

Vi har alla någon gång när vi samlat in tvätten från tvättmaskinen eller torktumlaren funderat på var den andra strumpan tagit vägen. Problemet med udda strumpor är i själva verket ett mysterium som alla måste ta itu med då och då.

Om det är slarv snarare än tvättmaskinernas extraordinära förmåga att äta eller få hela plagg att försvinna, det spelar ingen roll: det är ett faktum att en strumpa väldigt ofta försvinner. Och om det av någon slump händer oss oftare än vi skulle vilja, så kan vi försöka ta hjälp av några användbara knep.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Förvara dem parvis i tvättkorgen

Det första steget är att undvika att slänga dem i tvättkorgen separat. Kanske råkar du se en på marken och funderar på att leta efter den andra vid ett senare tillfälle, och sedan glömmer man bort det. Så det är smart att eventuellt ha en slags ficka eller en korg där man kan lägga de udda paren, eftersom den andra med största sannolikhet dyker upp så fort vi fixar sängen, tar på oss ett par skor eller flyttar något föremål.

Bredvid tvättkorgen bör vi sedan ha en korg eller burk full med dokumentklämmor eller säkerhetsnålar, så att när vi äntligen lägger sockorna i tvättkorgen kan sammanfoga dem med något av dessa verktyg (eller något liknande) ) och undvik att separera dem så att de hamnar i olika tvättar i tvättmaskinen.

Under tvätten

Under tvätten är det bäst att göra så att de inte kan fly till en annan dimension och samla dem i en nätpåse, som de som används för ömtåliga plagg. De kommer alltså inte att vandra runt i trumman, de riskerar inte att försvinna eller gömma sig inuti något annat plagg som tvättas ihop.

Efter tvätten

Om du stryker dem kanske du kan använda klämmor eller säkerhetsnålar, samt klädnypor igen för att hålla ihop dem. I torktumlaren kan nätpåsen komma väl till pass om det inte finns mer än ett eller två par inuti.

När det är dags att lägga undan dem kan du rulla ihop dem, eller använda avdelare för lådor eller till och med clips eller säkerhetsnålar för att förhindra att de separeras igen.

Kort sagt, om du kan vara försiktig i alla dessa faser blir det svårt att tappa strumporna ur sikte!

Advertisement