Rengör grillpannan endast med is? Kolla in denna alternativa metod som visas i en video på TikTok

av Hilda Maria Morgan

03 Maj 2022

Rengör grillpannan endast med is? Kolla in denna alternativa metod som visas i en video på TikTok
Advertisement

När vi lagar kött eller annan mat på en grillpanna, får vi en yta full av smutsavlagringar som måste tas bort.

Alla har sina egna favoritsätt att bli av med smutsen på dessa redskap och få dem att bli så gott som nya innan de ställs undan, så att de är redo för nästa matlagning utan krångel. Bland de vanligaste hjälpmedlen är att omedelbart hälla vatten på gjutjärnsplattan så fort tillagningen är klar, men det verkar som att en annan metod också fungerar ganska bra, vilket också indikeras av kontot @estela_tipsTikTok. Det handlar bara om att använda is! Läs vidare för att ta reda på hur.

via @estela_tips/TikTok

@estela_tips

@estela_tips

Ha några isbitar redo nästa gång du behöver rengöra grillpannan efter användning, du kan prova detta alternativa trick också, bara för att ta reda på om det ger samma resultat för dig som du kan se i TikTok-videon.

Hur fungerar det?

Du måste helt enkelt kasta 4 eller 5 isbitar på den fortfarande varma plattan och sedan använda en träslev för att flytta dem över hela ytan, fortsätt flytta dem ett tag tills de börjar smälta och vid den punkten, när ytan är tillräckligt kall och det inte finns någon risk att plastborsten smälter, använd en diskborste. Gnid kraftigt, smutsen ska redan vara mjukare tack vare vattnet (smält is).

Placera grillpannan i diskhon och gnugga lite till tills all smuts är borta. Då kommer grillpannan att vara ren och du kan behandla den med ett lager av olivolja som du gnuggar in med lite hushållspapper, och sedan är det bara att lägga undan din grillpanna.

Det här är egentligen mer ett nyfiket alternativ till de vanliga metoderna, men det kan vara kul att testa och se om det fungerar! Använd annars även lite bordssalt (det grova är bäst, enligt många) vilket gnids med hjälp av en svamp direkt på den varma plattan. Var försiktig så att du inte bränner dig och kom ihåg att det bara fungerar på gjutjärnspannor, andra kan till och med ta skada.

Advertisement