Rengöring av badrummet: hur man hanterar städningen för att med omsorg rensa och ställa iordning

av Hilda Maria Morgan

29 April 2022

Rengöring av badrummet: hur man hanterar städningen för att med omsorg rensa och ställa iordning
Advertisement

Badrummet är ett av de rum som vi brukar städa oftare, åtminstone de viktigaste delarna. Mer än andra rum i huset är det faktiskt irriterande att se ett smutsigt eller illaluktande badrum. Men det är också sant att vi inte alltid har tid att ta hand om en mer noggrann städning, som går ut på att också rensa möbler och lådor på allt som inte längre behövs.

Så när det väl är dags är det skönt att inte bli avskräckt och behöva möta städdagen med rynkad panna, följ rätt steg för att inte slösa tid och för att glömma ansträngningen som väntar oss. Nedan hittar du några användbara idéer som också förklaras i en TikTok-video av kontot Tidy Pro Tips.

Advertisement
@tidycademypro/TikTok

@tidycademypro/TikTok

Så fort vi kliver in i ett rörigt badrum är det första vi måste tänka på att bli av med allt som står i vägen:

  • mattor, handdukar och morgonrockar slängs ner i tvättkorgen eller direkt i tvättmaskinen
  • se över alla produkter som finns på hyllan runt handfatet. Först kan vi lägga dem alla i en korg och sedan ordna om dem i ordning, annars kan vi redan börja göra ett urval direkt.

    Om du i detta ögonblick vill ta bort allt som har gått ut eller som i alla fall inte används (kanske kan du ge bort det eller återanvända det på ett annat sätt), utrusta dig med soppåsar. Ta alltid reda på det bästa sättet att sopsortera de olika produkterna.

  • Kasta allt skräp.

Advertisement
@tidycademypro/TikTok

@tidycademypro/TikTok

Allt som måste finnas kvar placeras i respektive utrymmen: lådor, hyllor, korgar mm. Ha alltid en mikrofiberduk eller en mjuk trasa redo för att damma av förpackningarna innan du sätter tillbaka dem på sin plats.

När ytorna är helt fria (även eventuella leksaker läggs i korgar eller nätpåsar) kan du ägna dig åt att städa. Men innan du börjar tvätta och använda vatten, damma av alla ytor för att ta bort huvuddelen av torr smuts, inklusive hår.

Dammsug sedan golvet: man vill helst inte tvätta golvet när det fortfarande finns hår som sedan blir blött och förs omkring med mopp och trasor.

Välj vid det här laget din favoritprodukt (även gör-det-själv-produkter) för att rengöra badrumsinredningen, även exponerade hyllor, speglar, utvändiga sidor av möblerna och först i slutet är det dags att tvätta golvet.

Genom att göra saker i ordning är det lättare än man kan tro att få badrummet att bli snyggt, rent och väldoftande.

Advertisement