Håll köksbänken fri med dessa enkla idéer för kreativ städning

av Hilda Maria Morgan

23 April 2022

Håll köksbänken fri med dessa enkla idéer för kreativ städning
Advertisement

När vi tillbringar tid i köket för att förbereda stora middagar eller också bara för en snabb måltid, är det bekvämt att finna möblernas arbetsytor väl rensade, så att vi kan använda dem för matlagning. Men ofta har vi dem fulla med olika föremål och redskap som vi behöver, men som kanske inte behöver vara där i förgrunden, eller som helt enkelt skulle kunna vara arrangerade på ett sådant sätt att de tar mindre plats och för att lämna själva arbetsytorna fria.

För att lyckas ordna upp på detta sätt kan vi ta till en mängd olika kreativa knep, återvinna föremål eller köpa användbara ting för att använda på det mest effektiva sättet. Här är några exempel för att inspirera dig.

Advertisement

Om det inte finns en ledig fönsterbräda, eller en korg eller hylla för att placera diskmedel och andra produkter som används nära diskbänken, kan vi använda en bricka, även upphöjd - så blir det också lättare att flytta och rengöra allt.

Advertisement

Brickan hjälper också mycket för att gruppera flaskor, burkar, växter och allt annat som belamrar bänken. De runda passar bra i hörnen.

Och det finns gott om val när det gäller material och modeller för dessa förvaringslådor.

Temu

Temu

Om det finns tallrikar eller muggar eller matburkar och andra liknande behållare runt om i köket, eftersom det verkar som att det inte finns tillräckligt med utrymme inuti möblerna, så kanske detta beror på att väggskåpen inte används på bästa sätt: ta hjälp av flyttbara hyllor!

Du kan också bli av med blocket av knivar utan att behöva ta upp hela utrymmet i en djup låda genom att använda en knivhållare av den mer "intelligenta" sorten som förblir mer kompakt.

Advertisement

Och även för stekpannor och skärbrädor, istället för att staplas på varandra kan de få plats med speciella avdelare inuti möblerna, även under diskbänken.

En korg kan hjälpa till att organisera de kokböcker som används oftast.

Advertisement

Glöm aldrig skenornas användbarhet: de behöver inte nödvändigtvis vara monterade på stänkskyddet utan kan också monteras på sidorna av möblerna i de minst använda punkterna.

Ett annat sätt att hänga upp slevar är under hyllor och väggskåp, med enkla krokar som sätts upp för hand.

Advertisement

På stänkskyddet skulle det, förutom skenan för slevar, kunna finnas plats för en liten hylla till kopparna som används varje frukost.

Och om du inte längre vet var du ska förvara plastpåsarna som du återanvänder till soporna, kan en plastflaska bli den perfekta dispensern!

Vilka idéer har du använt för att få mer plats i köket?

Advertisement