Ta inspiration från detta trick från TikTok för att bekvämt organisera ditt smink

av Hilda Maria Morgan

30 April 2022

Ta inspiration från detta trick från TikTok för att bekvämt organisera ditt smink
Advertisement

Det finns en hel trend med innehåll som florerar online och framför allt på den kinesiska plattformen TikTok: det här är videor som visar hur du metodiskt kan städa upp varje rum och utrymme i huset, och Tidy Pro Tips-kontot har gjort det till sin parhäst. Bland de mest virala videorna finns en som visar den systematiska metoden för att hantera ett organiserande som alla som älskar att fylla på med kosmetiska produkter behöver göra minst en gång i sitt liv: städa upp bland allt smink.

Några enkla steg för att få ordning på lådor som svämmar över med sminkföremål: om det är en syn du väl känner igen kan metoden nedan kanske vara något för dig.

via Tidy Pro Tips/TikTok

Advertisement
@tidycademypro

@tidycademypro

Stegen är väldigt få och intuitiva:

  1. Ta ut allt du vill organisera. Kanske är detta också rätt tillfälle för ett urval av alla de saker vi inte använt på länge och som därför, nästan helt säkert, är utgångna och skadliga för vår hud. Lägg ut dem på ett ledigt bord framför dig.
  2. Gruppera sedan allt efter kategori: produkter för ansiktet, de enbart för ögonen, för läppar, penslar, svampar, borstar, accessoarer och olika verktyg... Utelämna ingenting.
  3. Ta ett måttband och mät noggrant upp utrymmet som finns i lådorna eller utrymmet du vill använda (och inte mer) på bänken. Glöm inte höjden på lådorna inuti! Man vill inte att de inte ska gå att stänga.
  4. Beroende på värdena som erhållits från de föregående stegen, köp behållare för att organisera sminkningen: det kan vara hyllor, avdelare, displayer för paletterna i sina lådor och så vidare. Välj helst objekt alla av samma typ och med en mycket linjär design.
  5. Fyll sedan lådorna med de olika behållarna, som var och en kommer att bli ett förvaringskärl för en viss kategori av föremål.

Detta är verkligen enkelt och det enda du behöver göra är verkligen att planera, kanske till och med med måtten på de olika behållarna (du kan kolla upp dem på nätet) och på mycket kort tid kommer du äntligen att få en snygg och bekväm sminkstation. Se hur tillfredsställande resultatet är i den här videon.

Advertisement