Platt mopp VS roterande mopp: de två redskapen jämförs i en användbar TikTok-video

av Hilda Maria Morgan

14 April 2022

Platt mopp VS roterande mopp: de två redskapen jämförs i en användbar TikTok-video
Advertisement

När det kommer till att städa huset är även redskapen vi använder avgörande för vår framgång. För varje typ av yta finns det flera att välja mellan, och när det kommer till att välja traditionella sådana eller mer moderna tillbehör bildas två skolor.

Även när det gäller exempelvis mopptyper kan valet falla på olika typer. I synnerhet när det gäller att välja mellan en platt mopp eller en roterande, spelar flera faktorer roll. Den platta moppen är den rektangulära som täcks av en trasa som måste tas loss och tvättas separat innan den återanvänds; den roterande moppen är å andra sidan en modernare modell, nästan cirkulär till formen och designad för att vridas ut i en speciell hink som gör jobbet åt oss.

En video på TikTok visar hur de fungerar i samma hus.

via Tidy Pro Tips/TikTok

Advertisement

Den roterande moppen

Den roterande moppen

@tidycademypro/TikTok

Den roterande moppen, på engelska "spin mop", är nästan cirkulär till formen, med svampborst eller andra tyger som omger den centrala stången, och som kan tas loss för att tvättas ordentligt eller bytas ut. Det är en modernare modell som är väldigt populär eftersom den faktiskt lättar upp arbetet och gör det lite roligare: dess egenhet ligger i själva verket i hur den kramas ur, dvs inuti en specialgjord hink som manövreras med pedal och därmed gör jobbet åt oss, utan att därför behöva trycka och vrida om moppen inuti.

Den har mindre dimensioner än den andra, men dess form gör att den lättare glider in i svåra glipor. Utmärkt för rengöring av trappsteg och fönsterskenor, den är lite mindre användbar när du ska tvätta stora golvytor fria från bråte.

Advertisement

Den platta moppen

Den platta moppen

@tidycademypro/TikTok

Den platta moppen är den traditionella: du behöver arbeta hårdare för att ta bort trasan (som finns i olika material) som vi täcker den med, och som handtvättas i en vanlig hink (därför också billigare), men då sparar du tid och energi vid tvätt av stora och vanliga ytor, eftersom denna mopp är större och därför behövs färre tag för att täcka samma utrymme.

Den kan också användas i smala och långa delar av golvet, så i slutändan är den ganska mångsidig den också.

videon som visas kan du se dem i jämförelse: vilken föredrar du?

Advertisement