Vik skjortor och byxor på några sekunder med denna metod som blivit viral på TikTok

av Hilda Maria Morgan

17 April 2022

Vik skjortor och byxor på några sekunder med denna metod som blivit viral på TikTok
Advertisement

Om du snabbt behöver vika många kläder finns det en metod som har blivit viral på TikTok som kan vara något för dig. Faktum är att när vi ska få ordning på hyllorna i garderoben, liksom när vi förbereder en resväska, viker vi ordningsamt och på det mest noggranna sättet alla olika plagg som kommer att travas i möblerna eller stoppas i vårt bagage. Faktum är att när du löst kastar in dina kläder i garderoben eller åtminstone inte bryr dig om att ordna dem metodiskt, så blir konsekvensen att du slösar onödigt utrymme som bara skapar kaos.

Det är också sant att det tar tid att noggrant vika varje enskilt plagg, tid som vi inte alltid har, och därför kan det vara användbart att lära sig en metod som gör att du kan förminska T-shirts och byxor till ett kompakt och snyggt format på bara några sekunder.

via @cleaninglab_official/TikTok

Advertisement

T-Shirts

T-Shirts

Video tutorial via @cleaninglab_official/TikTok

Den fyra sekunder långa metoden att vika en t-shirt och förvandla den till en ordnad ruta av tyg som de vi ser utställda i butiker är ett knep som har cirkulerat på nätet i flera år, men som aldrig misslyckas med att vinna uppmärksamhet användare, som skett igen på TikTok också för det virala innehållet som laddats upp från @cleaninglab_official/TikTok-kontot.

I videon ser vi att för att vika vilken t-shirt som helst på några sekunder behöver du

  1. Breda ut den framför dig på en arbetsyta, med kragen vänd åt vänster
  2. Nyp med höger hand en kant på vänster sida av tröjan, strax under nacken och mot axeln
  3. Samtidigt, med vänster hand (korsa alltså armarna) nyps tröjan ihop mot mitten av bålen, låt oss säga under bröstet och vid den punkt som tas med andra handen, nära sidan som är mot oss.
  4. Med en enda rörelse och genom att fortfarande hålla tröjans kanter mellan fingrarna släpps armarna för att få dem att bli "raka" och så viks tröjan in på sig själv.
  5. Utan att ändra händernas position luft upp plagget
  6. Sänk tröjan så att en flik nuddar marken och vik tillbaka den på sig själv för att skapa den perfekta fyrkanten.

Advertisement

Byxor

Byxor

Video tutorial via @cleaninglab_official/TikTok

  1. Vik ihop med grenen till vänster.
  2. Vik den utskjutande grenen inåt för att skapa en lång rektangel utan flikar som sticker fram
  3. Vik grenen över byxorna och ta ett av benen genom att böja det 90° framför dig
  4. Vid det här laget behöver du bara vika först det ena benet och sedan det andra mot mitten, tills du har ett fyrkantigt "paket", i vilket du stoppar in de delar som sticker ut i vecken mellan de olika lagren som skapats.

Det är verkligen lättare att se än att förklara!

Advertisement