Perfekt vikta lakan: upptäck metoden som är superpopulär på TikTok

av Hilda Maria Morgan

30 Mars 2022

Perfekt vikta lakan: upptäck metoden som är superpopulär på TikTok
Advertisement

Lakan med elastiska hörn är verkligen en stor komfort, eftersom de bokstavligen klamrar sig fast under madrassen och sitter på plats mycket längre än traditionella. Inga väck eller flikar som åker upp och visar madrassen: man får sova på en slät och bekväm yta.

Problemet kommer när man ska vika dem efter att ha tvättat dem: det finns modeller som återgår till normala vinklar om bara resåren viks in, men i de flesta fall måste man anpassa sig för att vika lite hur som helst... Om man inte tar till en praktisk metod som gör att hela bottenarket reduceras till ett litet rektangulärt paket, tunn och kompakt. Vi berättar om detta nedan.

via Tidy Pro Tips/TikTok

Advertisement
@tidycademypro/TikTok

@tidycademypro/TikTok

Detta är en metod som också illustreras i en TikTok-video som fått stort bifall.

  1. Bred ut hela lakanet på sängen, så att det har de elastiska hörnen uppåt. Försök att räta ut för att eliminera veck så mycket som möjligt.
  2. Vik lakanet över sig själv. Du måste ta ett av hörnen på den kortare sidan, det bredvid dig, och stoppa in dem i och under hörnparet på motsatt sida.
  3. Gå då runt sängen så att du vänder dig mot den sida som tidigare var längst. Vik sedan hela rektangeln du har format i tre delar, det vill säga för de två sidoflikarna till mitten så att de överlappar varandra, så att du bildar en ordnad remsa utan flikar som sticker fram.
  4. Vik remsan som skapats om sig själv flera gånger, tills du bara har en kompakt rektangel kvar.

Det är allt som blir kvar av lakanet: vilket blir lättare att förvara, utan utbuktningar och flikar som sticker ut från sidorna. Kort sagt, ett litet knep som går att lära sig på kort tid och som ger mycket tillfredsställelse, som låter dig ordningsfullt vika ett tyg som vanligtvis försätter oss i svårigheter. Om du gör det blir det ännu bekvämare att lägga sängkläderna i garderoben, speciellt om du också använder det andra knepet, det som placerar varje del av setet i ett av örngotten.

Vilken är din favoritmetod för att snyggt vika lakan med elastiska hörn?

Advertisement