Påsk-prydnadskorgar: inspireras av 13 riktigt fascinerande idéer

av Hilda Maria Morgan

30 Mars 2022

Påsk-prydnadskorgar: inspireras av 13 riktigt fascinerande idéer
Advertisement

Påsk-prydnadskorgar är traditionella dekorationer som aldrig förlorar sin charm: oavsett om de är flätade eller gjorda med andra material, fyllda med riktiga blommor eller låtsasblommor, men framför allt med dekorerade ägg och kaniner - kanske de som är gjorda av choklad! – det är kompositioner som är trevliga att ställa ut på mitten av bordet eller arrangerade på ett scenografiskt sätt någon annanstans i huset.

Man kan berika dem med detaljer av de mest olikartade dekorationerna och allt kan göras personligt: det kan vara både kycklingar och kaniner, och blommor, kanske tulpaner – till och med riktiga! Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Har du en flätad korg med handtag, av de klassiska typen, är den enklaste idén att fodra den med tyg och sedan fylla den med blommor och dekorerade ägg.

Advertisement

Även de lägre och bredare kan användas på detta sätt, de kan även målas om för att bättre matcha det pastellfärgade påskpyntet.

De är också fina endast fyllda med halm och en blomdekor (kanske gjord av låtsasblommor) på ena sidan eller på en del av handtaget. Äggen kan placeras bland halmen.

Om du använder korgar av metallnät, med en bedårande rustik smak, kan du fylla dem enbart med färgade ägg och sedan stoppa in torkade blommor. Men om du vill ha färska blommor så är det bättre att ordna en vas med vatten i mitten och sedan omge det hela med ägg för att ge intrycket av att blommorna kommer ut ur dem.

Dessa dekorationer är idealiska för att ge nytt liv till gamla slitna och annars oanvändbara korgar.

Advertisement

Det skulle också vara fint att placera den dekorerade korgen i en elegant silverskål.

Sista minuten-pynt: en låg korg, färska blommor som ligger som om du hade plockat dem i trädgården och dekorerade ägg och chokladkaniner.

Advertisement

Emaljerade metallkorgar med temadekorationer inuti: en möjlighet är att fylla dem med morötter, ägg och olika djur som du kanske kan göra för hand med olika tekniker.

Massor av kycklingar som tittar fram bland grässtråna i en korg med rosett: det är en enkel men förtrollande dekoration.

Advertisement

Och varför inte lägga en triumferande chokladkanin ovanpå löv och dekorerade ägg?

Det är trevligt att fylla dessa korgar med tulpanlökar också, även låtsastulpaner.

Advertisement

En annan idé utöver det vanliga skulle vara att dekorera korgen i form av en enhörning.

Och för den som har ett stort sötsug kan korgen vara gjord av godislådor!

Glad påsk till er alla!

Advertisement