Har du inget torkställ? Upptäck flera alternativa metoder för att lufttorka tvätten!

av Hilda Maria Morgan

28 Mars 2022

Har du inget torkställ? Upptäck flera alternativa metoder för att lufttorka tvätten!
Advertisement

Alla hem har inte en torktumlare, och det kan också hända att torkstället går sönder, eller så kanske är nyinflyttad och fortfarande måste utrusta huset, eller också befinner du dig bara några dagar i ett hus du hyr som saknar allt detta.

Var ska man då hänga sin tvätt? I verkligheten handlar det bara om att vara lite uppfinningsrik och att ta vara på alla stöd som finns i hemmet, för att råda bot på en tillfällig brist utan att behöva skynda iväg för att köpa något torkställ. Vi anger några av dem nedan.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Galgar: samla alla galgar du kan och hitta platser runt om i huset där du kan hänga dem. De kan fästas på skenor, klädkrokar och till och med placeras på den övre kanten av en dörr. Använd de som är större, undvik de tunna av järn som lämnar märken på tyget och som sedan rostar.
  • Stolsryggar: dessa är också bekvämare för kläder än för lakan eller stora och tunga plagg, men speciellt om ryggstöden har horisontella spjälor kan man använda dem lite som torkställ för att lättare hålla de olika plaggen åtskilda.

  • Den klassiska tråden: mormödrarnas knep är alltid användbara. På balkongen eller också i ett mindre använt rum kan du hänga upp ett rep, även ett kort. Det viktiga är att den är i en behaglig höjd och att den inte får kläderna att gå emot golvet. Kom också ihåg att sträcka ut repet väl, eftersom tyngden på kläderna som hängs ovanpå tenderar att rynkas ihop och att tyget som behöver torka kommer att få många fler rynkor.

  • Trappräcken eller balkongräcken: se till att du rengör dem väl, och om du hänger dem utomhus, gör det bara när det inte blåser eller hitta något föremål som hjälper dig att hålla fast tyget som ska torka.

De är intuitiva knep men de kan vara riktigt användbara i en nödsituation!

Advertisement