Är det dags att göra ren balkongen på djupet? Ta reda på hur du gör det med enkla DIY-knep

av Hilda Maria Morgan

28 Mars 2022

Är det dags att göra ren balkongen på djupet? Ta reda på hur du gör det med enkla DIY-knep
Advertisement

I slutet av vintern ökar lusten att vistas utomhus mer och mer, och om du kan dra nytta av en balkong är det, efter månader av försummelse som den ofta är avsedd för vintertid, dags att städa upp och ställa i ordning den. Faktum är att om den under en viss period blivit ett slags externt förråd, vill vi med vårens ankomst rensa och rengöra den från all smuts, och kanske till och med få eventuella rostfläckar som ibland bildats på marken att försvinna.

För att rengöra balkongen kan du använda många metoder, inklusive olika husmorsknep som kan komma väl till pass. Läs vidare för att ta reda på mer.

Advertisement
Creativo

Creativo

För en allmän rengöring av de olika ytorna kan du använda ättika, men kom alltid ihåg att späda den: på marmor, trä och terrakotta, eller andra typer av natursten, kan den faktiskt vara för aggressivt. Det enda som behövs är

  • en hink varmt vatten
  • en halv liter ättika
  • några droppar diskmedel eller Marseille-tvål (väldigt lite behövs)

Använd en kvast med trasa eller mopp för att föra produkten över hela golvet, efter att du såklart har sopat väl.

  • Om det finns envisa fläckar: prova att använda väteperoxid på dem innan du provar med ättika med en gammal trasa.
  • smidesräcken: fyll en balja med varmt vatten och häll i några droppar diskmedel. Du behöver bara en trasa för att gnugga de olika delarna med denna blandning. Men om det finns mer invecklade ytor, ta hjälp av en nylonborste eller en gammal tandborste. Skölj med vanligt vatten. Om du märker lite rost, använd lika delar vatten och vinäger.
  • För marmorytor: använd en balja med varmt vatten där du häller i tre matskedar Marseille-tvål och ytterligare tre matskedar bikarbonat. Blanda och använd sedan trasor för att skrubba räcken, fönsterbrädor och trösklar. Var noga med hur du använder de mest aggressiva medlen som citronsaft, citronsyra, ättika eller blekmedel: de fungerar men fräter på stenen och gör den mer porös och blir så småningom smutsig snabbare i framtiden.
  • rostfläckar: du kan prova gör-det-själv-knep som florerar online som att gnugga tandkräm om fläcken är liten. Annars kan citronsaft eller ättika hjälpa. Det finns de som i de allvarligaste fallen också tar till fotogen, låt det verka 10 minuter och dutta sedan bort det med en gammal tygtrasa.

Är du redo att få din balkong att glänsa igen?

Advertisement