Är örngottet för stort för kudden? Använd det här knepet som är på topp på TikTok för att fixa till det

av Hilda Maria Morgan

25 Mars 2022

Är örngottet för stort för kudden? Använd det här knepet som är på topp på TikTok för att fixa till det
Advertisement

Ibland händer det att man köper ett set sängkläder som vi verkligen gillar men vars mått inte är helt perfekta för madrassen eller kuddarna. Det kan faktiskt hända att vi måste stoppa in tyget väl under madrassen för att det annars blir irriterande veck, eller att vi byter kuddar för att örngotten är för breda.

När en lång bit tyg ligger kvar på sidan av kudden, ser sängen inte ut så snygg ut som vi skulle vilja. Detta är förstås en liten brist, men eftersom det egentligen bara krävs en mycket snabb gest för att fixa till detta, är den värd att utföras så fort vi lägger in kuddarna i örngotten.

via Tidy Pro Tips/TikTok

Advertisement
Tutorial via @tidycademypro/TikTok

Tutorial via @tidycademypro/TikTok

Tricket är väldigt enkelt, men om du aldrig har sett det i aktion kan du dra nytta av TikTok-videon av användaren @tidycademypro som visar hur det verkligen bara handlar om ett väldigt enkelt och snabbt drag.

  1. Sätt in kudden hela vägen in och låt hela delen av extra örngott hänga på ena sidan.
  2. Nyp ihop örngottet för att lyfta det där kudden är, ta den överflödiga tygfliken och stoppa in den i själva örngottet, ovanpå kudden. Försök att jämna ut tyget du stoppar in, sprid ut det så mycket som möjligt.
  3. Lägg in hårt, ta sedan de "nya" hörnen på örngott och dra dem åt var sitt håll så att eventuella veck försvinner.

På några sekunder har du anpassat vilket stort örngott som helst till den verkliga kuddstorleken utan stress, och sängen kommer verkligen att kännas snyggare.

När det kommer till att byta lakan kan du också komma ihåg att hälla 4 eller 5 droppar av en eterisk olja som främjar avslappning och en vilsam sömn, som till exempel lavendel.

Och eftersom vi pratar om örngott är det också värt att komma ihåg ett annat husmorsknep som alltid kommer väl till pass: när vi ska lägga våra sängkläder i en garderob efter att ha tvättat och strukit dem, för att slippa skapa en hög med fler lager som man sedan måste flytta på varje gång vi ska ta en av de olika uppsättningarna lakan från garderoben, kan du lägga varje bit inuti ett av örngotten, som blir som en slags säck. På så vis kommer du alltid att känna igen med bara en blick det kompletta setet du behöver och garderoben hålls mer ordningsam.

Advertisement