Förbättra ditt Wi-Fi hemma med vanlig aluminiumfolie: upptäck knepet

av Hilda Maria Morgan

25 Mars 2022

Förbättra ditt Wi-Fi hemma med vanlig aluminiumfolie: upptäck knepet
Advertisement

Att använda internetuppkopplingen hemma är ett behov som nu blivit praktiskt taget primärt i dagens samhälle och i de allra flesta fall använder vi oss av en trådlös signal från en router, dvs en Wi-Fi-anslutning. Routern lyckas dock inte alltid skicka en stark signal: orsakerna kan vara olika, med början från en dålig effekt och kvalitet på uppströmsanslutningen, men det är möjligt att förstärka den signalen med ett enkelt knep.

Faktum är att du kan använda aluminiumfolien som vi använder för att laga mat: med en låg kostnad kan du avsevärt ändra webbupplevelsen på alla olika enheter. Läs vidare för att ta reda på mer.

via Dartmouth University

Advertisement
Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

Allt som behöver göras är att skapa en barriär med aluminiumfolien, som placeras precis bakom routern: på så sätt sprids inte signalen utan "studsar" på metallväggen och riktas tillbaka in i resten av rummet. Förlängningen av signalen ökar alltså, men också dess styrka: i själva verket blir anslutningen lite snabbare och dessutom mer stabil.

Allt detta har också varit föremål för en studie som gjorts vid Dartmouth College i USA: forskarna tog i det fallet tog burkar med kolsyrade drycker eller öl och placerade dem bakom olika typer av routers, och täckte dem också med aluminiumfolie som de gav olika former då och då till en anordning som kan reflektera strålning, optimerad exakt för att omdirigera signalen som de ville, vilket förhindrade att den riktades i en riktning som var onödig.

Det är också en säkerhetsåtgärd

Denna upptäckt lyckas också förbättra säkerheten i anslutningen: hackare får svårare att komma åt privata anslutningar eftersom signalen inte når utsidan av rummet/huset så att de inte kan ansluta till den och sedan gå in i de olika enheterna som är anslutna till Wi-Fi.

Det är en mekanism som även kan appliceras på till exempel radiosignaler om det finns störningar i hemmet mellan olika enheter.

Kort sagt, med en mycket minimal kostnad kan du försöka förbättra en dålig signal, vilket gör den mer kraftfull och även säkrare: har du redan försökt di på detta?

Advertisement