Gör trädgården bekvämare med originella handgjorda bänkar

av Hilda Maria Morgan

23 Mars 2022

Gör trädgården bekvämare med originella handgjorda bänkar
Advertisement

Våra trädgårdar är utrymmen att tillbringa tid i lite när som helst på året, och det är trevligt att göra dem bekväma genom att ställa dit bänkar på strategiska platser som man kan sitta på. En bänk tillåter oss att njuta av vår trädgårds skönhet under varje årstid: vi bör välja en som har lämpliga former och material för att bättre integreras i landskapet och berika det på ett harmoniskt sätt, och placera den på ett sådant sätt att du varje gång du sitter på den kan njuta av en panoramautsikt över en specifik punkt i trädgården.

För att koppla av och beundra några träd, buskar eller rabatter, eller kanske sitta på den i skuggan av en stor växt på sommaren, är bänkarna alltid användbara utemöbler, och det är möjligt att skapa många olika typer även med DIY.

Advertisement
myrepurposedlife.com

myrepurposedlife.com

Om du har gamla stolar som du inte vet vad du ska göra med, kan du sätta ihop dem och förvandla dem till en bänk som kan användas utomhus, måla den i vilken färg du vill.

Advertisement

Det råder ingen brist på idéer för att dra nytta av lastpallar, även med ett bekvämt ryggstöd att luta sig mot.

instructables.com

instructables.com

Med träpallar eller annat trä som du kan återvinna eller köpa kan du skapa raffinerade modeller, som den här vars sits är dekorerad med brädor arrangerade i fiskbensmönster.

Tegelstenar och en stenplatta: det är vackert, rustikt och användbart även bara för att placera krukor, som om det vore en mur.

fabeveryday.com

fabeveryday.com

En mer minimal och geometrisk design: med ihåliga betongstenar och träbjälkar tar det endast ett ögonblick - och minimal kostnad - att skapa robusta och rymliga bänkar.

Advertisement

Kombinationen av betong och trä är alltid en vinnare.

Online går det att hitta många projekt att inspireras av för att skapa ännu mer innovativ design, till exempel en bänk som på ena sidan har en inbyggd kruka!

Advertisement

Om du gillar mer rustika och naturliga modeller kan du använda grova stockar.

Vid användning av stockar är det alltid bra att täta träet mot väder och vind med olja. De mest använda är linfrö-, valnöts- eller tungolja.

Advertisement

Stammarna och träskivorna som fortfarande behåller växtens naturliga former är mycket natursköna i rustika sammanhang men även i andra kontexter.

Och även med dessa material går det att skapa modeller med en mer modern design.

Advertisement

Vad skulle du säga om att integrera bänken i en träbeklädnad i av en av husets väggar?

Har du gjort trädgårdsbänkar någon gång?

Advertisement