Följ metoden som blivit viral på TikTok för att ta bort etiketter från burkar och lock

av Hilda Maria Morgan

24 Mars 2022

Följ metoden som blivit viral på TikTok för att ta bort etiketter från burkar och lock
Advertisement

Inga fler irriterande pappers- och limrester på glasburkar och matbehållare: etiketterna som fästs på plast- och glasburkarna kan försvinna helt med en enkel gör-det-själv-metod som också har blivit viral på TikTok.

På profilen av La Casa di Mattia kan du faktiskt se en snabb video som illustrerar hur man använder tvål och olja för att på några få sekunder ta bort etiketter som finns på glasburkar som vi skulle vilja återanvända hemma. Det fungerar även på matlådor av plast, eller andra plast- eller glasförpackningar vi vill ta bort etiketter från.

via @lacasadimattia/TikTok

Advertisement
@lacasadimattia/TikTok

@lacasadimattia/TikTok

Det är en enkel och ganska snabb metod, och den är ännu effektivare om du använder den för många objekt i en och samma lösning. Så ställ undan burkar och behållare täckta med etiketter allteftersom och följ sedan dessa steg:

  • Fyll en bunke eller också diskhon med varmt vatten och några droppar diskmedel.
  • Låt behållarna och burkarna dra i 10-15 minuter, så att vattnet mjukar upp pappersdelen av etiketten.
  • Ta fram en styv borste, till exempel en diskborste, och flytta behållarna från diskhon till en närliggande arbetsyta. Gnugga lite för att ta bort huvuddelen av etiketten, så att resterna inte faller i vattnet.
  • Ta lite enkel matolja (vilken vegetabilisk olja som helst duger) och häll den över pappersresterna och limmet, blöt borsten och gnid den mot behållaren, gnugga tills alla spår av etiketten försvinner. Du kan behöva tillsätta ytterligare några droppar olja.
  • Vid denna tidpunkt behöver du skölja bort oljan, så gå tillbaka till diskbänken med en spray med avfettningsmedel eller med mer diskmedel. Gnugga väl tills alla spår av fett är borta. Burken eller matbehållaren kommer att vara i perfekt skick, som om det aldrig funnits en etikett på den!

Ett ord av varning: om behållarna är tunnare eller inte av bästa kvalitet, använd inte vatten som är för varmt eftersom det kan deformera dem.

För mer information kan du konsultera den här videon och relaterade kommentarer.

Advertisement