Håll ditt kylskåp snyggt med hjälp av några användbara tillbehör

av Hilda Maria Morgan

25 Mars 2022

Håll ditt kylskåp snyggt med hjälp av några användbara tillbehör
Advertisement

När kylskåpet ofta är fullt av olika livsmedel är det verkligen en utmaning att hålla det rent, men även om det förblir tomt är det inte nödvändigtvis renlighetens och ordningens område. Faktum är att det att lagra de olika matvarorna på rätt sätt kräver uppmärksamhet och tålamod, men resultatet gör det mödan värt.

Ett välordnat kylskåp är inte bara snyggare och enklare att använda – eftersom du hittar allt snabbare – det blir också lättare att hålla rent. Om maten förvaras på ett sådant sätt att den förblir åtskild efter kategori, kommer den att hålla längre vilket är till fördel för vår hälsa och kanske också för våra plånböcker. Det finns många tillbehör att ta hjälp från för att organisera kylskåpet effektivt, upptäck några av dem nedan.

Advertisement

När man vill få ordning på kylen behöver man först och främst göra en sorts folkräkning: ta ut allt och fundera på vilka livsmedel som ligger framför dig, vilka du använder oftast, vilka som blir kvar längre i kylen och fundera också ut det bästa sättet att förvara var och en. Allt behöver inte vara i glas- eller plastbehållare, även om de med säkerhet hjälper till att hålla ordning och är estetiskt tilltalande.

Vissa livsmedel som bladgrönsaker kan ligga kvar i en påse, tillsammans med en fuktig, absorberande pappershandduk. Torr, icke-fet, alkoholfri mat kan också slås in i plastfolie, medan fet mat bäst läggs in i aluminiumfolie (det gäller till exempel salami). Om maten däremot är sur är det bättre att använda glasbehållare.

Advertisement

Använd lådavdelare, om de är av plast är de lätta att ta bort och tvätta: så kommer även de djupaste eller bredaste lådorna i kylen att delas in i fack så du slipper att rota i all evighet efter maten du letar efter.

Dra fördel av kylboxar, som optimerar användningen av volymen mellan hyllorna.

Det finns olika former och storlekar, till och med sådana som staplar dryckesburkar i ordning, för att förhindra att de rullar runt eller tar upp hela kylskåpsdörren.

För att bevara aromatiska örter och bladgrönsaker kan du också använda speciella behållare, på så vis isoleras de färska grönsakerna från gaserna som produceras av andra livsmedel och rätt luftfuktighet säkerställs.

Advertisement

Precis som i skafferiet kan du ha nytta av att använda roterande brickor: ju snabbare du hittar flaskor, desto kortare håller du dörren öppen!

Ta hjälp av etiketter, så kan allt hittas på ett ögonblick.

Advertisement

Välj behållare av olika storlekar för att hålla allt separerat efter kategorier.

Om du bryr dig om estetik kan det vara snyggt att försöka använda behållare från samma linje, så att de har en enhetlig design.

Det blir mycket lättare att hålla hyllorna och lådorna rena med den här typen av tillbehör, eller hur?

Advertisement