Prova dessa enkla men lysande knep för att förenkla din vardag

av Hilda Maria Morgan

11 Oktober 2021

Prova dessa enkla men lysande knep för att förenkla din vardag
Advertisement

Det kan hända oss alla att vi stöter på något vardagsproblem som är mer eller mindre irriterande, och även när det inte är situationer som förstör dagen är det alltid skönt att ha den perfekta lösningen nära till hands för att slippa motgångar längs vägen.

I hemmet eller på jobbet kan det hända att vi saknar något användbart föremål och att vi inte hittar det i tid, eller så kan det uppkomma små nödsituationer som vi bara måste hantera helt utan förvarning. Ibland kan situationen hanteras kreativt för att undvika onödig stress. Här följer några knep som är populära på nätet, upptäck dem genom att läsa vidare.

Advertisement

Ett mycket vanligt problem verkar vara att inte hitta de olika fjärrkontrollerna, och på nätet finns det tusen lösningar: från små kedjor som man sammanfogar dem med, till att knyta fast dem vid stora och halkfria föremål som silikonspatlar. Denna idé, att fixera dem på en träbräda är lite osmidig, men man kommer definitivt inte tappa dem ur sikte.

Advertisement

När strömmen plötsligt försvinner och vi tvingas använda ficklampan i mobilen för att belysa, kan vi förvandla dem till en slags lampa som avger ljus i större utsträckning genom att placera en flaska vatten ovanpå lampan.

Annars kan vita plastförpackningar, som förpackningarna till vissa tvättmedel, användas ovanpå en ficklampa.

Lådavdelare räddar liv, men när man inte har några kan man använda gör-det-själv lösningar, till exempel genom att använda en muffinsformsplåt, som också fungerar utmärkt för att hålla skruvar och spik separerade i garaget eller när man håller på med något projekt.

Vill du vara säker på att borren lutar rätt när du borrar hål? Ta hjälp av ett vattenpass.

När du äter en burrito eller kebab händer det alltid att en del av fyllningen åker ut, särskilt om vi plötsligt måste lägga ner dem innan vi fortsätter att äta. På kontoret eller hemma kan en mugg bli den perfekta "burritohållaren".

Advertisement

Vet du inte var du ska placera nycklarna när du springer? Överväg den här lösningen.

Det är inte en perfekt lösning, men att använda bananskalet för att täcka den avskurna delen av bananen hjälper lite grann för att göra så att den inte blir alltför svart.

Advertisement

Aluminiumfolie: kan komma till nytta på tusen olika sätt och är perfekt när du ska laga någon rätt som helt säkert kommer att fylla ugnsformen som samlar stänk och sås. Faktum är att om du klär in den med aluminiumfolie kommer du inte behöva kämpa för att rengöra den sedan.

Gillar ditt husdjur inte sin hundkorg? Du kan göra den mysigare genom att klä in den med något av dina gamla klädesplagg. Eller använd gamla tröjor som du kan stoppa och sy för att skapa en skräddarsydd säng.

Advertisement

Ingen klämma för att stänga igen chipspåsen? Så här kan du göra.

En idé för att ordna upp bland de många sladdar vi använder i hemmet.

Advertisement

Och när du behöver ordna upp bland öppna påsar med mat kan en liten galge med klämmor som de som används till olika typer av kläder komma till undsättning.

Har du någonsin testat något av dessa knep?

Advertisement