Vässa geniknölarna för att inreda med platsbesparande, dynamiska och funktionella lösningar

av Hilda Maria Morgan

09 Oktober 2021

Vässa geniknölarna för att inreda med platsbesparande, dynamiska och funktionella lösningar
Advertisement

Att städa i hemmet är en ständig aktivitet: varje gång vi använder ett föremål bör vi alltid ställa tillbaka den på sin plats, varje sak bör ha sin fasta plats utan att belasta rummen och skapa svårigheter att komma fram. Det är inte alltid lätt, och ibland verkar istället möblerna och ytorna där man kan ställa ifrån sig alla föremål inte tillräckliga.

Innan vi kastar in handduken och tvingas till ett drastiskt urval kan man dock tänka sig att försöka hitta någon lösning som gör att vi får bekväma platser för våra föremål i husets olika rum, bland dem som listas nedan kan du hitta idén som passar dig.

Advertisement

Är handfatets sida fri? Den skulle kunna rymma krokar och stöd för att hänga användbara behållare eller kanske till och med toalettpappersrullen.

Advertisement

Två ramar som dekorerar sminkhörnan i ett färgglatt och fräscht sovrum: den ena används för att hänga upp de smycken som används oftast och den andra är en magnetbräda för favoritsminken. Därmed förblir hyllan tom och lätt att städa.

Serveringstallrikar, brickor och skärbrädor: här är en idé för att hålla dem redo att användas utan att ha en "själ" plats i köksskåpen. Och samtidigt dekorerar de med rustik smak!

En lutande låda för bestick eller köksknivar, som kan läggas till under kökshyllorna. Det kommer att bli jätteenkelt att förvara redskapen.

Korgar av halm, jute eller andra naturfibrer: de anpassar sig till vilken inredning som helst och kan hitta en plats i vilket rum som helst för att smakfullt dekorera och organisera utrymmet.

Advertisement

Denna föremålsbehållare är magnetisk, vilket gör att den kan placeras på sidan av kylskåpet!

Strukturen i denna säng gör att du kan ordna böcker under hyllan där madrassen ligger: de ger färg till miljön och hittar plats som annars inte skulle vara lätt att få på olika hyllor utspridda längs väggarna eller i en extra bokhylla.

Advertisement

Istället för att lämna duschprodukterna otryggt balanserade på badkarskanten, ställda duschgolvet eller på någon hörnhylla som kanske skulle stjäla användbart utrymme, skulle du kunna fundera över att hänga upp dem med krokar på duschdraperistången eller på en specialinsatt skena.

Attraktiv design för ett litet och kompakt rum.

Advertisement

Dörren är också en yta som kan utnyttjas, i badrummet, i sovrummet men också i det rum där du ägnar dig åt dina projekt och arbeten.

Finns det någon lösning som du skulle vilja anta för att få mer plats i huset?

Advertisement