Förenkla ditt liv med några lysande knep för att undvika slöseri och onödig stress

av Hilda Maria Morgan

09 Oktober 2021

Förenkla ditt liv med några lysande knep för att undvika slöseri och onödig stress
Advertisement

Hur många gånger händer det inte att vi måste hantera något vardagsmissöde som stör våra dagar? Och hur ofta inser vi inte att vi slösar bort användbara resurser eller behöver hantera oordning och andra besvär som på sikt blir en vana?

Då och då kan vi hantera dessa situationer med något lysande knep, kanske till och med genom att tillgripa riktigt bra och billiga återvinningsidéer. Nedan anger vi några som kan visa sig vara användbara!

Advertisement

Har strömmen försvunnit? Om du har en ficklampa och en flaska med en vit eller halvtransparent rengöringsprodukt, kommer du att få en lampa att lysa upp på ett bredare sätt med. Batterilampor kan användas på liknande sätt.

Advertisement

Smutsiga sneakers? En av lösningarna för att rengöra dem på ett skonsamt sätt och få dem att se ut som nya är micellärt vatten som används för att rengöra ansiktet.

Creativo

Creativo

Överväg att ändra dina shoppingvanor genom att köpa "grossist"-förpackningar med de mest använda hushållstvättmedlen eller tillsatserna och utrusta dig med flertalet flaskor (även PET-flaskor är bra) och sprayflaskor för att kunna använda och återanvända dem: du sparar in pengar och begränsar påverkan på miljön lite grann, utan att ge avkall på rengöringsresultaten.

Trött på att lakanen glider av madrassen? Använd elastiska remmar, lite som hängslen!

Lägg metallringen åt sidan när du öppnar en burk: det finns flera sätt att återanvända dem, även för att effektivt fylla garderoben.

Advertisement

Det är alltid synd när böcker kastas, kanske osålda buntar eller begagnade böcker som ingen längre vill ha. Istället för att slänga dem kan de åtminstone återanvändas på ett kreativt och estetiskt intressant sätt, precis som originella möbler.

Vill du snabbt skapa lite integritet genom att mörka fönstren som om de vore av frostat glas? Fäst bara lite smörpapper på dem!

Advertisement

När bilens doftgran tar slut släng den inte utan strö lite eterisk olja på den. Det fungerar också på klädnypor i trä som är fästa på ventilationsfläktar eller på former i filt som skärs ut precis så som du vill ha dem!

En idé för att använda ett soffbord utan att ta bort plats från växten!

Advertisement

Slösa inte regnvatten: även utan att skapa uppsamlingstankar kan du rikta flödet från rännorna till en rabatt.

Eller använd regnkedjor som leder vattnet till en behållare, kanske till och med dekorerade sådana som denna amfora.

Mindre slöseri och mindre krångel: vilka är dina favoritknep?

Advertisement