Blåsor, skor som glider, med mera: ta reda på hur du undviker några irriterande problem när du har skor på dig

av Hilda Maria Morgan

11 September 2021

Blåsor, skor som glider, med mera: ta reda på hur du undviker några irriterande problem när du har skor på dig
Advertisement

Varje dag bär vi olika typer av skor för olika aktiviteter och var och en kan orsaka obehag eller till och med smärta: från skor som orsakar blåsor på hälen, till flip-flops som irriterar vristen till klackskor som bärs vid viktiga eller formella tillfällen, det finns många sätt på vilka skor kan bli obekväma. Det finns dock ett antal åtgärder som är värda att prova på för att försöka undvika dessa irritationer.

Nedan föreslår vi några av de mest populära, som kan vara användbara för att kunna återgå till att bära dina favoritskor.

Advertisement
Tutorial via practicallyfunctional.com

Tutorial via practicallyfunctional.com

Flip-flops kan ha en ergonomisk och mycket bekväm gummisula, men de kan vara obekväma på ovansidan av foten på grund av remmarna (det händer särskilt med de av plast) som gnider mot huden och irriterar den. För att åtgärda problemet kan du täcka dessa band med tyg (till och med genom att sätta in ett mjukt lager som fungerar som en stoppning) eller ersätta dem med ett motståndskraftigt tyg och på så sätt anpassa dem så som du föredrar.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

När du vill vidga benet på en stövel eller behålla formen på dem när du förvarar dem, kan du använda tidningar och tidskrifter: de ska rullas ihop så att de fyller benet så mycket som möjligt ända tills de orsakar en långsam avslappning av lädret eller mockan, så att de blir bekvämare.

Pinterest

Pinterest

Att svettas i skor gör dem riktigt obekväma att bära, särskilt när det gäller skor med klackar: ett användbart knep kan vara att sätta in bindor av den tjockare sorten, ännu bättre är om de kan tvättas och återanvändas för att undvika slöseri som förorenar miljön.

Pinterest

Pinterest

Ett annat populärt trick för att förhindra att klackskor glider av foten är att spraya hårspray direkt på foten innan du sätter på dig dem: det hjälper att få skon att sätta sig bättre, på grund av den lite klibbiga konsistensen.

Pinterest

Pinterest

Ofta försöker man förhindra blåsor på hälen genom att täcka huden med ett plåster där sko-kanten gnager. Men det skulle kunna vara mer bekvämt att använda ett plåster (ännu bättre två) inuti själva skon, för att skapa en kudde som dämpar obehaget.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Ett populärt botemedel för att undvika eller lindra smärtan som orsakas av att bära högklackade skor under lång tid är att sätta ihop tårna med kirurgtejp: det finns de som sätter ihop den andra med den tredje och de som sätter ihop den tredje med den fjärde. Det är ett sätt att lindra irritation av nerverna som löper mellan mellanfotsbenen.

Pinterest

Pinterest

Om du har skor som är fodrade med syntetpäls eller flanell, kan du för att rengöra dem och göra dem mjuka och bekväma igen använda en droppe diskmedel, gnid inuti med lite vatten och tryck sedan bort det hela med en fuktig handduk för att skölja dem.

Advertisement
sawdustgirl.com

sawdustgirl.com

Om det inte finns plats för skohållare och liknande möbler kan du hålla ordning bland skorna med en panel med krokar.

Har du någonsin använt liknande åtgärder?

Advertisement