Ta hand om den jobbigaste städningen utan stress med hjälp av dessa briljanta knep

av Hilda Maria Morgan

24 Augusti 2021

Ta hand om den jobbigaste städningen utan stress med hjälp av dessa briljanta knep
Advertisement

Att ta hand om städning är en uppgift som inte går att undvika, och det finns platser i huset eller delar av apparater som är riktigt jobbiga att rengöra, men att undvika att städa gör bara situationen värre eller kan ibland till och med leda till skador.

Att ha briljanta lösningar för att ta hand om städning på ett snabbare och effektivare sätt gör den dock mindre skrämmande, alltså det är värt att känna till några användbara knep som kan underlätta vid behov, till exempel de vi redogör för här nedan. Ta en titt, kanske finns det några du ännu inte kände till!

Pinterest

Pinterest

Släng aldrig gamla elektriska tandborstar: om de fortfarande fungerar lite grann kan du använda dem för att avfetta smuts från många olika ytor, det är mycket mindre arbetsamt.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Värm trasor eller svampar som du använder för rengöring så blir de effektivare: det räcker med att fukta dem med lite tvål och vatten (eller också med ättika, om det är det som ska användas), krama ur dem så att de bara är fuktiga och slå sedan på mikrovågsugnen på medelhög temperatur i endast 20 eller 30 sekunder, inte mer, annars kommer de att bli för varma för att hålla. Använd likväl gummihandskar för att plocka upp dem och sedan för att använda dem på de smutsigaste och fetaste ytorna, som till exempel hyllorna kring spisen.

Pinterest

Pinterest

Om det luktar illa i kylen och lukterna inte försvinner med de vanliga knepen kan du ta hjälp av tidningspapper och träkol, men kylen måste vara tom. Smula sönder cirka 10 bitar träkol och fördela dem på två brickor som passar på hyllorna i kyl / frys. Efter att ha rengjort hela kylskåpet med ett tvättmedel, placera brickan inuti kylen och fyll de andra hyllorna med hopknycklat tidningspapper. Stäng kylskåpet och låt stå hela dagen. I de allvarligaste fall är det nödvändigt att upprepa operationen även efter en vecka.

Pinterest

Pinterest

För att snabbt rengöra mikrovågsugnen behövs endast en citron: pressa saften i en skål eller i en kanna som tål att köras i mikron och kör den i 1 minut så att saften börjar koka. Låt sedan mikron vara stängd i cirka tio minuter, så att ångan som produceras verkar på smutsen, använd slutligen en svamp för att ta bort all smuts, skölj och torka väl.

Pinterest

Pinterest

Då och då måste du ta bort luddet som samlas i torktumlaren (även smutsen i tvättmaskinens dörrtätning), och för att göra detta på ett enkelt sätt behöver du endast linda en trasa eller en tygbit runt en träpinne av den sort som används för blanda färg, eller något annat liknande långt och tunt föremål.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Har du en avfallskvarn under diskbänken? Använd den tillsammans med citrusskal och citrussaft för att eliminera dålig lukt från avloppet: öppna kranen lite grann, låt varmt vatten rinna och kasta lite citron-, lime-, apelsin- eller annat citrusskal i avloppet. Låt avfallskvarnen köra i 5 sekunder, pressa sedan ut lite av saften från frukten om du vill. Låt syrorna verka i en kvart, slå sedan på kranen igen men med kallt vatten och kasta också ner ett par isbitar i avloppet och kör avfallskvarnen igen så att is-fragmenten hjälper till med rengöringen. Fyll diskhon till hälften med vatten, öppna upp avloppet och kör avfallskvarnen igen tills diskhon är tom.

Pinterest

Pinterest

Trasor som suger upp damm, som används för att rengöra golv, är optimala även för rengöring av väggar!

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Om du däremot behöver ta bort hår från tyg använd tejp (bäst är silvertejp) på en målarulle.

Pinterest

Pinterest

Undvik att få smulor och smuts i utrymmena mellan möblerna genom att sluta tätt med genomskinliga gummislangar.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

För att försäkra dig om att du hittar alla glasskärvorna använd en ficklampa. Den som finns inbyggd i mobilen fungerar också bra, det räcker att rikta den så att den bildar en sned ljusstråle mot golvet.

Lycka till!

Advertisement