Liten lägenhet? Med dessa utrymmesbesparande IKEA-möbler har du inga problem längre

av Titti Carlberg

27 Oktober 2023

Liten lägenhet? Med dessa utrymmesbesparande IKEA-möbler har du inga problem längre
Advertisement

Nyckelordet för många familjer är "spara": när du kan lägga vantarna på produkter av viss kvalitet till ett mer rimligt pris går är det dumt att missa den. IKEA är nu en global synonym för ett rimligt förhållande mellan kvalitet och pris och därför finns dess produkter som inredning i många hem.

Här erbjuder vi möbler som kan möta allas behov, både ur ekonomisk och utrymmesbesparande synvinkel till allas förfogade: här är några noggrant utvalda möbler från detta kända märke som kan placeras i vilken miljö som helst!

Advertisement

1. Utrymmesbesparande bord

Funktionen hos detta lilla bord är enkel och intuitiv: när det är ihopfällt är det inte skrymmande alls och det kan användas som en praktisk hylla, medan när det fälls upp är ytan det erbjuder avsevärt större!

Advertisement

2. Kuber för att få plats med saker

De "klassiska" möblerna, det vill säga de som var populära för några decennier sedan, presenterade problemet med att vara gigantiska: det krävdes en hel vägg för bara en möbel. Med dessa kuber blir det möjligt att organisera utrymmet på det sätt och i den riktning, så att säga, som du föredrar: du kommer inte längre ha några utrymmesbegränsningar.

3. En kub lämplig för alla miljöer

En kub designad för att sättas, bokstavligen, överallt: oavsett om du vill ha den i badrummet eller i köket gör det ingen skillnad. Faktum är att den kommer att kunna rymma ett stort antal föremål, samtidigt som den är lätt och kompakt tack vare sin lilla storlek.

4. Sängribbor som... föremålshängare!

Sängribbor ja, men med en helt annan funktion än den vanliga: hängd på en vägg och utrustad med krokar får du en struktur som kan hålla rader och rader av föremål!

5. Den ultimata badrumsarrangören

Badrummet är i allmänhet ett kritiskt rum att inreda i små bostäder: de vanligaste möblerna kommer knappast att stämma överens med det begränsade utrymmet. Men det finns en lösning, vilket du tydligt kan se: montera ihop möbler som innehåller många lådor för att organisera allt, var och hur du föredrar.

Advertisement

6. Allt i sängen

Garderober och skåp för dina kläder och en säng är väldigt viktiga möbler vars köp måste övervägas noggrant. Om du inte använder denna lösning: en säng med förvaring som faktiskt har fantastiska möjligheter som kan formas och fungera både som garderob och som en klassisk säng.

7. Infällbart skrivbord

Mångsidighet: nyckeln till denna struktur är mångsidighet. Du kan använda dett hopfällbara skrivbord/bord som du föredrar: dess speciella form gör att du kan hitta plats i ett litet kontorsrum eller kök utan att ge upp lite bekvämt extra utrymme. När det är infällt har den flera lådor, när den öppnas blir den också ett stöd: helt enkelt lysande.

Advertisement

8. En hylla för att... äta

I linje med vad som just har sagt (och visats) föreslår vi ett stort skåp med kapacitet att rymma föremål av praktiskt taget alla former och storlekar, och som samtidigt kan förvandlas till ett bord!

9. Modulär geometri

Det perfekta exemplet i pixlar: så här skapar du utrymme där möbler från en annan generation inte skulle ha hjälpt dig. Med en modulär sammansättning kan du dock få exceptionella resultat, verkligen otroliga.

Advertisement

10. En söt möbel som passar alla behov

En möbel som denna passar helt enkelt var som helst: elegant och funktionellt kan du placera den i vardagsrummet, i ett arbetsrum och så vidare: dess förmåga att rymma olika typer av föremål är inte att underskatta.

11. En alternativ användning av IKEA-hyllor

Här har vi att göra med en riktig designpärla: en serie hyllor som används för att rama in en soffa och bli en dekorativ struktur. Estetiskt snyggt låter den dig lagra olika föremål: en underbar idé.

Advertisement

Förändra för att optimera

Tanken med modulära möbler är att de ska anpassa sig till alla slags miljöer: detta är hemligheten bakom deras framgång. Och med lite uppfinningsrikedom och skicklighet går det att få till lösningar som inte ens de som har designat möblerna har förutsett!

Vad tycker du om en halvö av IKEA-kuber? resultatet på bilden talar för sig själv: ekonomiskt och funktionellt, alla som ser denna speciella struktur kommer att bli förvånade.

Det finns möbler för alla smaker, det handlar bara om att hitta den där kombinationen som passar perfekt till dina behov av utrymme och pengar. Vilken lösning tycker du är bäst för dig?

Advertisement